Girê Spî halkı QSD direnişini sahiplendi

Girê Spî’nin batısındaki Cirin ilçesinde işgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına karşı direnen QSD’yi sahiplenme eylemi yapıldı.

Türk devleti ve çetelerinin işgali altındaki Girê Spî’nin Cirin ilçesinde yüzlerce kişi Aşağı Bir Arap köyünden, Yukarı Bir Arap köyüne yürüdü.

Türk devleti ve çetelerinin saldırıları Girê Spî’nin Cirin ilçesindeki Aşağı Bir Arap köyünden Yukarı Bir Arap köyüne düzenlenen yürüyüş ile protesto edildi.

Türk devleti ve çetelerinin saldırılarının kınandığı yürüyüşte, saldırılara karşı uluslararası toplumun sessizliği de kınandı.

“Yaşasın Eyn Îsa ve QSD direnişi” sloganlarının atıldığı yürüyüş ardından miting de düzenlendi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Eş başkanı Berivan İsmail yaptığı konuşmasında, “Eyn Îsa’ya yönelik işgalci Türk devleti ve çetelerinin insanlık dışı saldırılarına karşı garantör olan Rusya hükümetini bölgedeki tüm saldırılara derhal son vermeye çağırıyoruz” dedi.

Cirin Meclisi Eşbaşkanı Mahmud Mustafa da konuşmasında QSD’nin direnişine dikkat çekerek, işgalcilerin Eyn Îsa’ya yönelik saldırılarına karşı bütün halkı QSD’yi sahiplenmeye çağırdı.

Miting atılan sloganlar ile sona erdi.