Girê Spî’ye bağlı köylerde tarım arazileri yakıldı

İşgalci Türk devleti Girê Spî’nin bir çok köyünde tarım arazilerini ateşe verdi.

Türk işgali altındaki kentin batısında bulunan Kopirlik köyü, yerel saatle 14.00 sıralarında top atışlarının hedefi oldu.

İşgalcilerin sivil yerleşim alanları ile halkın temel geçim kaynaklarından ekili tarım arazilerini bombaladığı bildirildi.

Saat 15.00 sıralarında bu kez Kopirlik ile birlikte Gire Spi’ye bağlı Şorbenîsk, Qizelî, Sarinc ve Ibrahîmkurdo köylerinde tarım arazileri hedef alınarak yakıldı. 

Öğle vakti Eyn İsa’nın Temamîye köyünde halka ait ekili tarım arazileri de Türk devleti tarafından ateşe verildi. Yangın geniş bir alana yayıldı.

20 Mayıs gecesi de Eyn İsa’nın batısındaki Hoşan ve Xalidiyê köyleri ile M-4 uluslararası yoluna topçu atışlarıyla saldırı düzenledi. Top atışlarının hedefiolan bölgedeki tarım arazilerinde yangın çıktı.

Aynı gün Türk devleti, Zirgan’a bağlı Um Şêfa, Til Mihemed, Xirbet Cemo, İneg El Hewa, Qebir Kebir ve Xirbet Xidir köylerindeki tarım arazilerini ateşe verdi.

Türk devleti özellikle Mayıs ayı başından bu yana Kuzey ve Doğu Suriye Federasyonu’nun temel geçi kaynaklarından biri olan tarımı doğrudan hedef alan saldırılarını arttırdı.

ANF’nin kayıtlarına göre Girê Spî, Bab, Eyn İsa, Til Temir, Şêra, Şêrawa ve Kobanê başta olmak üzere Mayıs ayı başından bu yana 20’yi aşkın alanda köylülere ait tarım arazileri ateşe verildi.