Güvenlik güçlerinden Qamişlo saldırısına ilişkin açıklama

Türk devletinin Qamişlo’da 3 sivilin katledilmesine neden olan İHA saldırısına ilişkin açıklama yapan İç Güvenlik Güçleri, Rojava’nın güvenliğini korumaktan sorumlu olan uluslararası güçleri görevlerini yerine getirmeye çağırdı.

Türk devleti, son günlerde Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik tehdit ve saldırıları arttırdı. Bugün de Qamişlo’da İnsansız Hava Aracı (İHA) ile sivil bir otomobili hedef aldı. Saldırı sonucu Gulo ailesinden üç kişi katledildi.

Saldırıya ilişkin açıklama yapan İç Güvenlik Güçleri, “İşgalci Türk devletine ait İnsansız Hava Aracı (İHA) bu akşam Qamişlo’nun Hilêliyê mahallesinde sivil aracı hedef aldı. Saldırı sonucunda aynı aileden 3 sivil şehit düştü. Türk devleti uluslararası anlaşmaları ve kanunları ihlal ediyor ve bölgelerimize dönük suç işliyor” dedi.

ULUSLARARASI GÜÇLERE: GÖREVİNİ YERİNE GETİRİN!

İç Güvenlik Güçleri’nin bütün bölgelerdeki halkı korumak ve güvenliği sağlamak amacıyla görevini yapacağı kaydedilen açıklamada, uluslararası güçlere de şu çağrı yapıldı: “Bölgelerimizin güvenliğini korumaktan sorumlu olan uluslararası güçleri görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz. Bu istikrarı, halkımızın terörist gruplara karşı büyük fedakarlıkları sonucunda elde ettik. Ancak işlenen bu suçlar, terörist grupların yeniden güçlenmesine ve dünyanın bütün devletlerinde terörü yaymalarına fırsat veriyor.”