Halep'te halk alanlara çıktı, gerilla direnişini selamladı

Kongra Star Halep Koordinasyonu öncülüğünde düzenlenen yürüyüşte işgal saldırıları protesto edildi, gerilla direnişi selamlandı.

Kongra Star Halep Koordinasyonu, işgalci Türk devleti ve KDP'nin ortak saldırılarına karşı “Tüm uluslararası komplolar ve Barzanîler'in ihaneti yıkılsın, gerillanın mücadelesine başarılar” şiarıyla alanlara çıktı.

Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerinden yüzlerce kişi, sivil kurumlar, siyasi partiler ve İç Güvenlik Güçleri’nin de katıldığı yürüyüş, Şêxmeqsûd Mahallesi’nin batısındaki toplantı salonunun önünde başladı.
Mahallenin batısındaki Gulê Selmo Kavşağı’nda son bulan yürüyüş mitinge dönüştü. Mitingde konuşan Kongra Star Üyesi Amne Xedro, işgal saldırılarını kınadı.

'GERİLLA GALİP GELECEK'

 Amne Xedro, “Gerilla, insanlar ve insanlık için tarihi bir destan yazıyor ve Kürt davası için dağlarda direniyor. Bunun için emperyalist devletler onlara karşı savaşıyor" dedi.
Amne Xedro, gerillanın ezilen halkların özgürlüğü için Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesi temelinde mücadele ettiğini ve başaracağını kaydetti.
Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerindeki halk adına konuşan Sultan Mihemed, KDP’nin ihanetinin ilk olmadığını vurgulayarak, “İşgalci Türk devleti, Kürdistan Özgürlük Hareketi’ni yenmek için KDP’yi ortağı yaptı ve kalkan niyetine kullanıyor” dedi.
Gerilla mücadelesinin galip geleceğini belirten Sultan Mihemed, hedefleri gerçekleşene kadar şehitlerin yolundan gideceklerini söyledi.