Halep’te şehit düşen YPG savaşçısı için kitlesel tören

Ocak ayı başında Halep’te şehit düşen YPG savaşçısı Hêmin İhsani için Dêrik’te binlerce kişinin katıldığı bir cenaze töreni düzenlendi.

2 Ocak’ta Halep’de şehit düşen YPG savaşçısı Hêmin Îhsani’yi (Karwan Efrîn) son yolculuğuna uğurlandı.

Dêrik, Girkê Legê ve çevre köylerden çok sayıda kişi, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri Şehid Hogir Hastanesi önünde toplandı.

Kitle buradan araç konvoyu eşliğinde Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’ne doğru harekete geçti.

Şehitlikteki tören sırasında konuşan YGP komutanlarından Mihêdîn Xêrikî, “Tüm halklarımıza, şehitlerimizin başarılarını savunmak için güçlü irademiz ve özverili ruhumuzla, savaşın her cephesinde yerimizi alacağımızı belirtiyoruz” dedi.

Xêrikî, “Şehit Karwan ve tüm özgürlük şehitlerine sözümüzü yineliyoruz, onların hedeflerine ulaşıncaya kadar izlerinde olacağız” diye ekledi.

PYD adına şehitleri anan Dilêr Koçer, “Rojava Devrimi için Kürdistan’ın dört parçasından gelen ve canını fena eden şehitler için Kürt ulusal birliğini inşa edeceğiz. Kuzey ve Doğu Suriye Yönetimi’nin başarısı, Önder Öcalan’ın ideolojisi ve demokratik ulus felsefesi sayesinde elde edildi” ifadelerini kullandı.

Bu konuşmalardan sonra Girkê Legê Şehit Aileleri Meclisi, Şehit Karwan’ın  şehadet belgesini okuyarak Dêrik Şehit Aileleri Meclisi’ne teslim etti.

YPG savaşçısının cenazesi, annelerin zılgıtları eşliğinde toprağa verildi.