Halk Şehit Rûken Zelal’in taziyesine akın etti

Qamîşlo'da yüzlerce kişi, Şehit Rûken Zelal için kurulan taziye çadırına akın etti, şehidin fedai direnişini selamladı.

Amûdê Şehit Aileleri Meclisi, gerillalar Sara Tolhildan (Dilara Ürper) ve Rûken Zelal (Emel Feremez Hisên) için Belêqiyê köyünde taziye çadırı kurdu.

Qamîşlolu yüzlerce kişi, STK üyeleri, PYD, Kongra Star ve Amûdê Askeri Meclisi temsilcileri taziye çadırına akın ederek, Şehit Rûken Zelal’in ailesine başsağlığı diledi.

Taziye çadırı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ile iki şehidin fotoğraflarının yanı sıra Şehit Aileleri Meclisi, PYD ve HPG bayraklarıyla donatıldı.

'TÜRK DEVLETİNİN SUÇLARINA CEVAP VERİLDİ'

Burada kısa bir konuşma yapan Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Kadın Komitesi Üyesi Cewahir Osman, iki şehidin fedakarlıklarına işaret etti.
Cewahir Osman, “Kadınlarımız bugün düşmanın kalbine kurşun sıkarak planlarını boşa çıkardı. Şüphesiz bu da kazandığımızın işaretidir. Düşman, çocuklarımızı savaş cephelerinden çıkaramaz” dedi.

Türkiye’deki zindanlarda tutsakların yaşadığı hak ihlallerine dikkat çeken Cewahir Osman, "Kürdistan dağlarında yenilen düşman, tutsaklara karşı her türlü insanlık dışı politikaları uyguluyor" dedi.

Amûdê Askeri Meclisi komutanlarından Berxwedan Amûdê ise şunları söyledi:
“Önder Abdullah Öcalan’ın önderliğinde Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin sesi dünyanın her yerine ulaştı.

İşgalci Türk devleti, Nisan 2022’nin başından bu yana uluslararası alanda yasaklanmış kimyasal silahlar ve gelişmiş NATO silahlarıyla Medya Savunma Alanları’na saldırıyor.  Bu saldırılar Halk Savunma Güçlerini yok etmek için yürütülüyor.

Bu eylem işgalci Türk devletinin işlediği suçlara, Kürt halkına, zindanlarındaki tutsaklara yönelik insanlık dışı saldırılarına ve Önder Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırmaya yönelik açık bir mesajdır."

Konuşmaların ardından Şehit Rûken Zelal’ın şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.