'Halklara umut olan Rojava Devrimi'ne sahip çıkılmalı'

Mücadele ile dolu bir yılı geride bıraktıklarının söyleyen YPJ savaşçısı Hewlêr Hêvî, ezilen halklara umut olan Rojava Devrimi'ne sahip çıkma çağrısında bulundu.

YPJ savaşçısı Hewlêr Hêvî, yeni yıl vesilesiyle Rojava devrimini ve kazanımlarını değerlendirdi. Bugünlere gelebilmek için büyük bedeller ödediklerini hatırlatan Hêvî, verilen bedellere sahip çıkılması ve tüm partilerin ulusal birlik ruhu ile hareket etmeleri gerektiğini belirtti.

Direniş ve mücadele ile dolu bir yılı geride bıraktıklarını söyleyen Hêvî, Rojava devriminin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve şehitlerin verdiği emekle bugünlere geldiğini kaydetti.

Kürt Halk Önderi Öcalan'ın Rojava'ya 20 yıl boyunca emek verdiğinin altını çizen Hêvî, şöyle konuştu:

"Rojava gençleri de, devrimle birlikte Önder Apo’nun Rojava halkına verdiği emeklere sahip çıktılar. Devrimin başlamasıyla binlerce genç yönünü YPJ ve YPG saflarına çevirdi. Kürdistan şartlarında devrimin gerçekleşmesi halka yeniden umut verdi. Gerçekleştirmek istediğimiz demokratik sistem karşılığında ağır bedeller ödedik. Emperyal sistemin tüm çabası demokratik toplumu ve istemlerini yok etmektir. Bu egemen sisteme karşı tarihi bir savaş gerekiyordu. YPJ ve YPG öncülüğünde gerçekleşen bu direniş tarihi bir adımdı. Dünyada birçok savaş, katliam ve direniş oldu.

YPJ ve YPG savaşçıları bu zihniyete karşı Önder Apo’dan aldıkları özgürlük felsefesiyle sömürgeci BAAS sistemine karşı direndiler. Demokratik ve özgürlükçü sistemin oluşturulması için savaşçılar kendini eğitti. Bu direnişin ilk örneği Kobanê’de gerçekleşti ve DAİŞ Kobanê’de yenilgiye uğratıldı. Özellikle de Arap halkını özgürleştirmek, YPJ ve YPG savaşçılarında büyük bir mutluluk yarattı. Çünkü Kuzey-Doğu Suriye’deki demokratik sistemin önemli noktalarından biri de Arap ve Kürt halkının demokratik bir sistemde birlikte yaşamasıydı. Bu hayallerin gerçekleşebilmesi için özgürleştirme hamlelerinde birçok yoldaşımızı şehit verdik. Fakat bugün yoldaşlarımızın hayalleri bu topraklarda yaşamaktadır."

ROJAVA DEVRİMİ EZİLEN HALKLAR İÇİN BİR UMUT IŞIĞI OLDU

Kürdistan topraklarında gerçekleşen Rojava devriminin, ezilen halklar için bir ilham ve umut kaynağı olduğuna dikkat çeken Hêvî, şunları ifade etti:

"Dünya tarihinde böyle bir devrim görülmedi. Kürtlerin tarihinde de birçok isyan gerçekleşti fakat bu isyanlar örgütlülük noktasında yetersizliklere sahipti. Ve her defasında Kürdistan’da gelişen bu isyanlar katliamlarla bastırıldı. Fakat Rojava devrimi, Kürdistan tarihinde farklı bir yere sahiptir. Bu yüzden de dünyadaki egemen güçler Rojava devrimini, kendi varlıkları için bir tehlike olarak görüyorlar. Bu temelde de birçok yönden Rojava devrimini hedef aldılar. Fakat şunu iyi bilmelidirler ki, artık Kürt halkının isyanını bastıramayacaklar. Çünkü Kürt halkı belli bir ulusal bilince ulaşmıştır.

Türk işgalci ordusu savaş uçaklarıyla Efrin’i işgal etti. Bu işgal harekatına karşı Kürt halkı ve savaşçıları ‘Çağın Direnişini’ gerçekleştirdiler. Erdoğan faşizmi bu direniş karşısında tüm dünyanın gözü önünde rezil oldu. İşgalci güçler karşısında direnmeyen halklar yok olmakla yüz yüze kalır. Kürt halkı bu işgalci güçler karşısında direnerek bu devrimi koruyacaktır. Çünkü bu devrim Önder Apo’nun fikirleri ışığında gerçekleşti. Rojava devrimiyle Kürt halkının dili, kültürü ve varlığı bir somutluğa kavuşmuştur. Halkın ve savaşçıların direnişi bu devrimi yarattı. YPJ ve YPG olarak bizler sadece askeri bir güç değiliz, toplumların tarihten gelen demokratik sistemini yeniden hayata kavuşturmak isteyen bir halk ordusuyuz."

KDP KARDEŞ KAVGASINI BIRAKMALI

KDP’nin saldırı girişimlerini de değerlendiren Hêvî, ulusal birlik çağrısında bulunarak konuşmasına şöyle devam etti:

"Kuruluş tarihinden bu yana özellikle de son zamanlarda KDP’nin Kürt halkının kazanımlarına karşı tutumu büyük bir önem teşkil etmektedir. KDP kardeş katliamından ve işbirlikçi çizgisinden vazgeçmelidir. Bugün eğer ki Kürt partileri, ulusal değerlerini korumazlarsa, hiçbir Kürt partisinin varlığı bölgede kalıcı olmayacaktır. KDP tarihin sayfalarında kara bir leke olarak yer almak istemiyorsa, kendi aklıyla hareket edip ve kararlara varmalıdır. Türk işgalci devletinin sömürgeci ve katliamcı politikalarına alet olmamalıdır. Bu halkın savaşçıları olarak tüm Kürt partilerine sesleniyoruz, eğer ki mutlak zafere ulaşmak istiyorsak ulusal birlik ilkelerini korumalıyız."

Kürt Halk Önderi Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride de dikkat çeken Hêvî konuşmasını şöyle sonlandırdı: "Yeni yılda Önder Apo üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin son bulması umudu ve bu umudun ışığında mücadeleyi zirveye taşıyarak direnip, özgür yarınları yaratma istemiyle işgalci güçlere karşı mücadelemizi yükselteceğiz."