Hayatını kaybeden 5 QSD savaşçısı için Şêdadê’de tören

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde hayatını kaybeden 5 QSD savaşçısı, Şedadê’de düzenlenen bir törenle defnedildi. Hayatını kaybeden iki savaşçının da kimlik bilgileri açıklandı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde hayatını kaybeden 5 QSD savaşçısı Şedadê’de düzenlenen törenle son yolculuklarına uğurlandı. 

Beş savacının Derazor’da DAİŞ çetelerinin elindeki son bölgede yürütülen Cizre Fırtınası Hamlesi’nde hayatını kaybettikleri bildirildi.

QSD savaşçıları Elî El-Ewed (Firat Şedadê), Cemal El-Casim (Gelaa), Hisên El-Hisên (Yamin), Elî El-Besîlan (Qasim) ve Hemîd Ewad (Hemze) için Hesekê’nin Şedadê ilçesinde bulunan şehitlikte tören düzenlendi.

Şehitlikte YPG savaşçılarının gerçekleştirdiği askeri törenin ardından QSD komutanlarından Hisen Hemade bir konuşma yaptı.

Hayatını kaybeden savaşçıların ailelerine başsağlığı dileyen Hemade, “bölgenin çete saldırılarından kurtulması için şehitlerin canlarını feda ettiğini” söyledi.

Hemade, Cizre Fırtınası Hamlesi’nin tüm hızıyla sürdüğünü, DAİŞ çetelerinin her taraftan çembere alındığını ve çetelerin sonunun getirileceğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından savaşçıların şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.

Törende ayrıca hayatını kaybeden iki savaşçının da kimlik bilgileri açıklandı. Hayatını kaybeden iki savaşçının Hesen El Salih (Diya) ve Hemed Ebid olduğu bildirildi.