Heleb: Eyn Îsa’da 12 çete üyesi öldü, bir araç imha edildi

Geçtiğimiz günlerde işgalci Türk devleti ve çetelerinin Eyn Îsa’ya yaptığı saldırıyı değerlendiren QSD komutanlarından Ziyad Heleb, 12 çete üyesinin öldürüldüğü bir aracın da imha edildiğine vurgu yaptı.

18 Aralık günü Eyn Îsa’nın Cehbel ve Mişêrfê köylerine saldıran işgalci Türk devleti ve çeteleri, Eyn Îsa ilçe merkezinin çevresi ve M4 uluslararası karayolu da bombalandı. Saldırılara meşru savunmayla misliyle karşılık veren QSD savaşçıları, işgalcilerin ilerlemesini önledi. Çatışmada 12 çete üyesi öldürüldü, işgalcilere ait askerî bir araç imha edildi.

İşgal girişimini ve saldırıları ANHA’ya değerlendiren QSD komutanlarından Ziyad Heleb, işgalcilerin saldırılarına misliyle karşılık verildiğine söyledi. TC medyasının Eyn Îsa’daki 2 köyü işgal ettiği yönündeki haberleri de değinen Ziyad Heleb, “Basın ve sosyal medyaya yansıyan bu iddialar yalandır. Söz konusu 2 köy güçlerimizin kontrolündedir. Zaman zaman işgalci Türk ordusu ve çetelerinin saldırılarına maruz kalmaktadır” şeklinde konuştu.

12 ÇETE ÜYESİ ÖLDÜRÜLDÜ BİR ARAÇ İMHA EDİLDİ

Saldırının bilançosuna da değinen Heleb, “Çatışmalar 2 gün boyunca sürdü. Tespit ettiğimiz kadarıyla 12 çete üyesi öldürüldü, işgalcilere ait askerî bir araç da imha edildi” bilgilerini paylaştı.

QSD komutanlarından Ziyad Heleb konuşmasının sonunda direniş mesajı vererek, “Direnişlerini sürdüren savaşçılarımız çetelerin topraklarımıza girmesine izin vermeyecektir” dedi.