Hesekê’de 3 şehit için taziye çadırı kuruldu

Hesekê’de QSD ve MLKP’li şehitler için Şehitler Meydanı'na taziye çadırı kuruldu.

QSD şehitleri Ezam Hesekê (Xalid Horan Etiye), Heyder Hesekê (Ebduleziz Xelife) ve MLKP üyesi şehit Yılmaz Behra Reş'in (Osman Nuri Ocaklı) için Hesekê’nin Miftî mahallesindeki Şehitler Meydanı'na taziye çadırı kuruldu.

QSD savaşçısı Xalid Horan Etiye, 29 Ekim'de Dêrazor’un doğusunda çetelerin saldırısına karşılık verirken şehit düştü.

Ebduleziz Xelife de aynı gün Hesekê’de kalp krizi sonucu şehit düşerken, MLKP savaşçısı Yılmaz Behra Reş, 12 Haziran'da düzenlenen bir saldırıda şehit düştü.

Yüzlerce Hesekê sakini, sivil ve askeri örgüt mensupları taziyede bulundu.

Çadıra üç şehidin fotoğrafları asılırken taziye töreninde konuşan Hesekê Şehit Aileleri Meclisi üyesi Azize Hisên, şehit ailelerine başsağlığı diledi.

Azize Hisên, şehitlerin hedefleri gerçekleşene kadar onların yolundan gideceklerinin sözünü verdi.

Hesekê Askeri Meclisi komutanlarından Demhat Hesekê, "Şehitlerimiz büyük fedakarlıklar yaparak tarihe adlarını yazdılar. Düşmanlara karşı savaştılar, topraklarını kurtarmak ve demokratik projeyi hayata geçirmek için mücadele ediyorlar. Biz de gücümüzü şehitlerimizden alıyoruz” şeklinde konuştu.

İç Güvenlik Güçleri üyesi İdris Oso ise bölge halklarına seslenerek, "Üzerimize düşen sorumluluk büyüktür. Şehit annelerinin ve çocuklarının gözyaşları kıymetlidir, o yüzden düşmana karşı direnişimizi artırmalıyız” diye belirtti.

Tören, şehitlere bağlılık sloganları eşliğinde sona erdi.