Hesekê'de ‘Abdullah Öcalan'a Özgürlük' eylemi başlatıldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a özgürlük çağrısı kapsamında Hesekê'de bir çadır eylemi başlatıldı. Eylem, 7 gün boyunca devam edecek.

Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Çözüm Platformu'nun dünyanın çeşitli yerlerinde başlattığı kampanyaya Hesekê'deki Halk İnisiyatifi de destek veriyor.

Eylemin başında yapılan açıklamada, Türk devletinin Abdullah Öcalan'a yönelik işlediği suçların uluslararası standartlara aykırı olduğu vurgulanarak, demokrasi ve ezilen halkların kurtuluşunu amaçlayan Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecridin sona ermesi çağrısı yapıldı.

Kadın hareketleri adına konuşan Rîma Mehmûd, Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü talep eden faaliyetlere devam edeceklerini ve demokratik modernite projesinin inşasından geri adım atmayacaklarını belirtti.

Demokratik Birliği Partisi (PYD) Genel Meclisi üyesi Ebdulxenî Oso ise Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün Ortadoğu sorunlarının çözüm anahtarı olduğunu söyleyerek tüm uluslararası güçlerden bu mücadeleye destek vermelerini istedi.

Eylem kapsamında gerçekleştirilen konuşmaların ardından, Abdullah Öcalan'ın Devrimci Halk Savaşı stratejisine dayanan direniş ve onur mücadelesini konu alan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.