Hesekê ve Tebqa'da Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için açlık grevi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa demokratik çözüm talebiyle Türk devletinin cezaevlerinde siyasi tutsakların yürüttüğü açlık grevine destek amacıyla Hesekê ve Tebqa'da da açlık grevi başlatıldı.

Hesekê’deki açlık grevi eylemine Demokratik Birlik Partisi (PYD), Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) ve Demokratik İslam Kongresi üyeleri katıldı.

Açlık grevi iki gün sürecek. Eylemin başında Halk İnisiyatifi üyesi Emar Şamlan ve Kongra Star Koordinasyon üyesi Rîma Mehmud basın açıklamasını okudu.

Açıklamada bölge halkının Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın direnişine destek verdiği ve tecrit politikalarına karşı halkın direnişi yükselteceği belirtildi.

Açıklamada açlık grevi eylemcilerinin Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü için mücadeleyi sürdüreceği vurgulandı.

Yapılan bu açıklamadan sonra siyasi tutsakları cezaevlerindeki direnişini konu alan bir belgesel gösterildi.

Cizre kantonunda Halk İnisiyatifi’nin koordine ettiği açlık grevleri daha önce Dêrik, Girkê Legê, Tirbespiyê, Til Hemis, Qamişlo ve Amûdê’de aynı amaçla açlık grevleri yapılmıştı.

TEBQA

Abdullah Öcalan’a Özgürlük için Halk İnisiyatifi ve Barış Anneleri, “Özgür halkların direniş ruhuyla tecridi kıracağız ve Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlayacağız” sloganıyla Tebqa’da da açlık grevi eylemi başlattı.

Açlık grevinin ilk gününe Tebqa Kantonu Sivil Yönetimi temsilcileri, ofis ve komiteler, kent halkı ile gençlik ve kadın hareketleri üyeleri katıldı.

Suriye İnisiyatifi Üyesi Yasir El Kirdî ve Suriye İnisiyatifi Üyesi Şeze El Hisên burada bir konuşma yaparak, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi. Şeze El Hisên “Önderlik kadının katılmadığı devrimin yenilgiye uğrayacağını belirtmişti. O nedenle Önderliği fikir ve felsefesi temelinde mücadele edeceğiz” dedi.

Zindanlardaki tutsakların direnişine ilişkin bir sinevizyon gösterilen eylem yarın da devam edecek.