Hesekê'de halklar Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için alanlarda

Hesekê Kantonu'nda yaşayan halklar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için alanlara çıktı.

10 Aralık Dünya Abdullah Öcalan’a Özgürlük Günü vesilesiyle bugün Hesekê, Dirbêsiyê, Til Temir, Hol ve Şedadê halkı alanlara çıkarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü istedi.
Hesekê Kantonu'ndaki yürüyüşünde Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları taşınırken, “Önderliğin Özgürlüğüne Evet, Tecride Hayır” yazılı pankartlar da taşındı.
Hesekê’de gerçekleşen yürüyüş Sînalko Kavşağı’nda başlayarak 'Önder Apo Bahçesi’ne doğru ilerlerken, Dirbêsiyê’de gençlik merkezi önünde başlayan yürüyüş Özgürlük Meydanı’na doğru sürdü.
Til Temir’de Şehit Aileleri Meclisi önünde yürüyüşe başlayan halk, Filistin Sokağı’na doğru harekete geçti. Hesekê’nin güneyindeki Erîşa ilçesi önünde bir araya gelen halk ise ilçe meclisine doğru ilerledi.

'İRADEMİZİ ÖNDER APO SAYESİNDE ELDE ETTİK'

Hesekê yürüyüşünde konuşan öğretmen Ferhan Etiye, “Bu topluluk irademizi temsil ediyor. Biz irademizi Önder Abdullah Öcalan’ın felsefesi sayesinde elde ettik” dedi.
Uluslararası topluma, hukuk örgütlerine seslenen Ferhan Etiye, Abdullah Öcalan’ın acilen serbest bırakılması gerektiğine dikkat çekti.
Kongra Star adına söz alan Jînda Ehmê ise Rojava Devrimi’nin Abdullah Öcalan’ın felsefesiyle gerçekleştiğini söyleyerek, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşması için sonuna dek eylem ve mücadelelerine devam edeceklerini kaydetti.

'ÖZGÜRLÜĞE KADAR TÜM KÜRDİSTAN ALANLARDA OLACAK'

PYD Dirbêsiyê Bürosu Mihemed Xelef de şöyle dedi:
"Önder Abdullah Öcalan uluslararası bir komplo sonucu hedef alındı. Önder Abdullah Öcalan demokratik bir Ortadoğu’yu inşa etmek için büyük çaba harcadı ve harcamaktadır. Bugün demokratik ve barışçıl bir Ortadoğu için mücadele yürütmektedir.”
Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün tüm dünya halklarının özgürlüğü olduğunu belirten Mihemed Xelef sözlerine şunları ekledi: “Önder Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü tüm insanlığın özgürlüğüdür. Kürt halkı, Önder Öcalan fiziki özgürlüğüne kavuşana kadar 4 parça Kürdistan’da her an alanlarda olacak.”