Hesekê’de saldırı planı yapan DAİŞ çetelerine operasyon

Hesekê’de saldırı hazırlığında olan DAİŞ’e bağlı çetelere yönelik Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri'nin düzenlediği operasyonda 1 çete öldürüldü, 4’ü sağ yakalandı.

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri Genel Komutanlığı, Hesekê’de cezaevine yönelik saldırı hazırlığında olan DAİŞ çetelerine operasyon düzenledi.

Operasyona ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Dêrazor’daki DAİŞ örgütüne bağlı terörist grupların, Hesekê’de bulunan Sina Cezaevi’ne yönelik saldırı planladığı bilgisini aldık. Cizre Bölgesi’ndeki HAT, Uluslararası Koalisyon’un desteğiyle inceleme başlattı. İnceleme sonunda hücrenin Dêrazor bölgesindeki Mekemen ve Ebû Xeşeb arasındaki hücreleri tespit edildi. Ardından hücreye yönelik şafak operasyonu gerçekleştirildi.”

DAİŞ çeteleri ile aralarında yoğun çatışmaların yaşandığı ifade edilen açıklamada, çatışma sonucunda bir çetenin öldüğü, bir çetenin yaralandığı, 4 çetenin ise sağ ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, Toyota marka bir araca ve 4000 tipi Kia markalı bomba yüklü bir araç ile çok sayıda silaha el konulduğu aktarıldı.

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri Genel Komutanlığı, el konulan silah ve mühimmatların listesini şu şekilde açıkladı: “27 kaleşnikof, 2 BKC, 1 RPG, 42 RPG roketi, 30 RPG sevk fişeği, 11 mayın, 62 saldırı bombası, 35 hücum yeleği, 51 su çantası, 3 BKC şarjörü, 6 bin 55 kalaşnikof mermisi, 4 bin 960 BKC mermisi, 195 keleşnikof şarjörü.”

Açıklamanın sonunda ise, “Cizre Bölgesi İç Güvenlik Güçleri Genel Komutanlığı olarak güvenlik ve insani görevlerimize devam edeceğiz. Güçlerimiz her türlü teröre ve terör destekçilerine karşı savaşacaktır. Halkımız ve ülkemiz için kalkan olacağız ve halkımız arasındaki barış ve güvenliği bozmak isteyenlere karşı duracağız” denildi.