Hesekê’deki saldırılarda 3 sivil ve bir iç güvenlik üyesi şehit oldu

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri Genel Komutanlığı, DAİŞ çetelerinin Haseki’deki saldırılarında “üç sivil ve bir iç güvenlik üyesinin şehit olduğunu” açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan İç Güvenlik Güçleri Genel Komutanlığı “Bir grup DAİŞ hücresi dün gece Xiwêran Mahallesi’nde Sînaa cezaevine saldırdı” dedi.

Açıklamada, “Öncelikle bomba yüklü bir araç patlatıldı ve DAİŞ hücreleri Xiwêran’da ilerlemek istedi. Güvenlik Güçleri’ne saldıran hücreler cezaevinde isyan eden DAİŞ çetelerini kaçırmak istedi.Güçlerimiz, Demokratik Suriye Güçleri'nin (QSD) desteğiyle çetelerin saldırılarını püskürterek arama operasyonu başlattı” diye belirtti.

“Çatışmalar sonucunda 7 üyemiz yaralandı, bir üyemiz Xalid Ilêwî şehit oldu” diyen Genel Komutanlık, devamla şunları ekledi:

“Öte yandan cezaevine yakın mahallere saklanan çeteler 3 sivili de şehit düşürdü.

Güçlerimiz Xiwêran Mahallesi’ni tamamen ablukaya aldı. Mahalle ve çevre mahallelerde arama çalışmaları başlattık. Tüm çeteler yakalanana kadar operasyonlarımız devam edecek. Bölgede güvenliğin sağlanması elimizden geleni yapacağız.”