Hesekê Kantonu'nda on binler komploya karşı alanlara çıktı

Hesekê Kantonu’nda on binler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük komployu ve işgalci saldırıları protesto etti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komplo ve işgalci Türk devletinin 9 Ekim 2019’da Serêkaniyê ve Girê Spî’ye yönelik işgal saldırılarına karşı Hesekê Kantonu’nun farklı ilçe ve beldesinden bir araya gelen on binlerce kişi, yürüyüş düzenledi.
Hesekê, Til Temir ve Dirbêsiyê’deki sivil kurum üyeleri, parti, Kürt siyasetçiler, Arap, Süryani ve Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim üyeleri de yürüyüşe katıldı.
Yürüyüşte Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları, Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) ve siyasi partilerin bayrakları taşındı.
Hesekê’deki yürüyüş Daire Merkezi’nde,  Til Temir’deki yürüyüş Şehit Aileleri Meclisi, Dirbêsiyê’deki yürüyüş ise Gençlik Merkezi önünde başladı.
Hesekê’de başlayan yürüyüş Şehit Serhed Alanı’nda mitinge dönüştü. Mitingde siyasi partiler ve Arap kanaat önderleri konuştu.
PYD Yürütme Konseyi Eşbaşkanlık Üyesi Foza Yusif ise, “Türk devleti Önder Öcalan’a dönük gerçekleştirilen komplonun başladığı günde Serêkaniyê ve Girê Spî’ye işgal saldırıları başlattı. Komplocu devletler komployu köleliği kabul etmeyen halklara dönük gerçekleştirdi" dedi.
Medya Savunma Alanları’na dönük saldırılara değinen Foza Yusif, “Türk devletine destek vererek gençlerin katledilmesine derhal son verin. Halkımız bunun önüne geçmek için sonuna kadar direnmeli. Bölge halklarımız ne olursa olsun işgale boyun eğmeyecek" diye belirtti.
Hesekê Halk Meclisi adına konuşan El-Cebûr aşireti kanaat önderi Ferhan Cemîl Etiyê, Abdullah Öcalan’ın Ortadoğu krizinin çözüm gücü olduğunu ve insanlık gerçeğini ortaya çıkardığını dile getirdi.


TİL TEMİR
Til Temir halkı da Filistin Sokağı Alanı’nda toplandı. Aynı zamanda Hesekê Kantonu Kongreya Star Koordinesi Üyesi Evîn Paşo, Önder Abdullah Öcalan’a yönelik geliştirilen uluslararası komployu ve işgalci Türk devletinin Serêkaniyê ve Girê Spî’yi işgalini kınadı, İmralı Zindanı’nda yapılanların insanlık dışı suçlar olduğunu belirtti.
Evin Paşo, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimine ve demokratik projeye yönelik saldırıların da komplonun bir devamı olduğu belirtti.


DİRBÊSİYÊ
İlçedeki Şehitler Meydanı’nda bir araya gelen Dirbêsiyêliler, Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğünü haykırdı.
PYD yöneticilerinden Mihemed Xelef, “Önder Öcalan’ın felsefesi Ortadoğu halklarını krizden kurtaracak tek yoldur. Önder Öcalan bunca yıldır ezilen halkları kurtarmak için mücadele etti. Bugün Kuzey ve Doğu Suriye halkları, ortak yaşam ve halkların kardeşliği temelinde bir arada yaşıyor” dedi.
Mihemed Xelef, Girê Spî, Efrîn ve Serêkaniyê’ye dönük işgalin komplonun devamı olduğuna dikkat çekerek, mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.
Ardından söz alan Kongreya Star yöneticilerinden Ebîr Hesen ise komployu kınadı, Serêkaniyê ve Girê Spîli gençlerin Türk işgaline karşı direndiğini söyledi.