Hesekê Meclisi: Hermas ve Xidêr'i katledenleri kınıyoruz

Hesekê Kantonu Meclisi, Til Şeyir Meclisi Eşbaşkanı ve yardımcısının katledilmesini kınadı, herkesi QSD etrafında kenetlenmeye çağırdı.

Hesekê Kantonu’nun güneyinde yer alan Deşîşa’ya bağlı Til Şeyir beldesi Eşbaşkanı Seda Feysel El Hermas ve yardımcısı Hind Letif El Xidêr kimliği belirsiz kişilerce kaçırılarak katledildi.
Hesekê Kantonu Meclisi tarafından konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, saldırı kınandı.
Açıklamada, saldırının amacının bölgedeki huzuru ve istikrarı ortadan kaldırmayı amaçlamak olduğu kaydedildi.

'KADINLARA YÖNELİK ÇALIŞANLARA SALDIRIDIR'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:
"Bir grup terörist dün akşam Til Şeryir Meclisi Eşbaşkanı Seda Feysal El Hermas ve yardımcısı Hind Letîf El Xidêr'i zorla kaçırarak kimsenin bilmediği bir yere götürüp katletti.
Bu saldırı bölgende toplum içerisinde çalışma yürüten kadınlara yönelik gerçekleştirilen ilk saldırıdır. Bölgenin DAİŞ çetelerinden özgürleştirilmesinin ardından kadınlar toplumun her alanında aktif bir rol oynayarak savunmada yerlerini alıyorlar.

'ÖZERK PROJE HEDEFTE'

Bu saldırının amacı Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim projesini ortadan kaldırmayı hedeflemektedir. Bu proje aynı zamanda bütün toplumu bir araya getirerek kucaklayan bir proje olarak bütün halkları aynı şemsiye altında toplamayı başarmıştır. Bu saldırır teröristlerin bölgede artık tutunamadığını göstermektedir. Bunun içinde artık bu tarz saldırılar gerçekleştirerek varlığını güçlendirmek istemektedir.

'QSD ETRAFINDA KENETLENELİM'

Hesekê Kantonu Meclisi olarak bu saldırıyı lanetliyoruz. Şehit düşen arkadaşımızın ailesi ve bizlerin başı sağ olsun. Bütün çalışan kadınların iradelerini kırmaya, onları susturmaya çalışan bu planlara karşı duyarlı olunmalı.  
Biz bütün kirli planlara ve bölgenin huzurunu kaçırmaya çalışanlara karşı halkları QSD etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz. Bölgede yaşayan halklar buradaki huzuru, barışı bozmaya çalışanlara karşı gücümüzün yanında durarak bu saldırıların karşısında durmalıyız.”