Hesekê ve Dêrazor’da 6 DAİŞ üyesi yakalandı

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Anti-Terör Birlikleri, Uluslararası Koalisyon’un desteğiyle Hesekê ve Dêrazor’da düzenlediği operasyonlarda 6 DAİŞ üyesini yakaladı.

DAİŞ çetelerine karşı düzenlenen operasyonlara ilişkin yazılı açıklama yapan QSD, operasyonlarda hedef alınan hücrelerde DAİŞ üyesinin yakalandığını ve çok sayıda askeri malzemeye el konulduğunu bildirdi.

QSD’nin açıklaması şöyle:

“QSD’ye özel birlikler 8 Ekim’de Uluslararası Koalisyon güçlerinin desteğiyle Dêrazor’un doğusunda güvenlik operasyonu gerçekleştirdi. Operasyonda hücrelerin finansmanını sağlayan, çetelere silah, patlayıcı madde gönderen ve güvenlik ve askeri noktalara saldırı planı yapan DAİŞ çetebaşı yakalandı.

Birliklerimiz 9 Ekim’de Dêrazor’un doğusundaki Şeife beldesinde DAİŞ hücrelerine yönelik bir güvenlik operasyonu gerçekleştirdi. Operasyonda biri çetebaşı 4 hücre üyesi yakalandı. Çok sayıda silah, askeri, teknik araç ve belgeye el konuldu.

Birliklerimiz 12 Ekim’de de Uluslararası Koalisyon güçlerinin desteğiyle Hesekê’nin doğu kırsalında güvenlik operasyonu gerçekleştirdi. Operasyonda Hol Kampı’ndaki DAİŞ’li ailelere para ulaştıran bir sorumlu Hol beldesi çevresinde yakalandı. Yakalanan kişinin birçok terörist hücre yapılanmasıyla ilişkisi olduğu ve DAİŞ’li aileleri kamptan çıkardığı tespit edildi. Ayrıca yakalan kişiyle birlikte birçok askeri araca ve belgeye el konuldu.

Bu operasyonlar QSD ve Uluslararası Koalisyon güçlerinin Kuzey ve Doğu Suriye’nin farklı bölgelerinde bulunan DAİŞ hücre yapılanmalarını yok etmek, bölge güvenliğini ve sivillerin yaşamını tehdit eden terör faaliyetlerinin önünü almak amacıyla devam eden ortak çalışmaları kapsamında gerçekleştirildi.”