Hesekêliler KDP ihanetine karşı yürüdü

KDP’nin Türk devletiyle işbirliğini kınamak için meydanlara çıkan Hesekêliler, sömürgeci devletlerin koyduğu sınırları yıkmak için birlik çağrısında bulundu.

Türk devletiyle işbirliği yaparak Medya Savunma Alanlarına saldırma hazırlığı yapan KDP’ye karşı halkın tepkileri sürüyor.

Şehit Aileleri Meclisi’nin çağrısı üzerine Hesekê Kantonu Til Temir ilçesi ve kırsal bölgelerinde halk, meydanlara çıkarak KDP’nin ihanetini protesto etti. 

Şehit Aileleri Meclisi ilçe merkezi önünde yapılan protestoda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, Şehit Aileleri Meclisi ve QSD’nin flamaları taşındı. Halk, “İhanete ve KDP’nin işgalci Türk devletiyle işbirliğine hayır” sloganları attı.

Filistin sokağında mitinge dönüşen eylemde konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) üyesi Ebdulxenî Oso, “Kuzey ve Doğu Suriye halkı mücadele ediyor ve hakları için direniyor” dedi.

Oso, bazı Kürt partilerin ve tarafların Kuzey ve Doğu Suriye devrimini kendi çıkarları için kullanmaya çalıştığını, bunlardan birinin ise Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) olduğunu ifade etti.

Irak’tak Kazimî hükümetinin KDP ortaklığıyla Rojava ve Şengal arasında duvar ördüğünü belirten Oso şöyle devam etti: “Bu aynı zamanda DAİŞ’in 2014’te Şengal halkını yok etmeye yönelik yürüttüğü soykırım politikasının devamı anlamına geliyor.”

Oso, duvarın inşasının parçalanmayı devam ettirmek ve işgalci Türk devletinin planlarının uygulanma amacını taşıdığını söyledi.