Hesen: DAİŞ hücrelerinin baş destekçisi Türkiye’dir

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri Sözcüsü Ali Hesen, bölgedeki gizli hücre yapılanmalarının baş destekçisinin Türk devleti olduğunu söyledi.

ANHA’ya konuşan Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri Sözcüsü Ali Hesen, Kuzey ve Doğu Suriye’deki hücre yapılanmalarının halklar arasında fitne girişimlerinde bulunduğunu belirterek, “Bölgede klasik savaşın bitmesinin ardından bazı çevreler ve devletler, toplumu hedef alan özel savaş yöntemlerine başvurdu. Bu kapsamda uyuşturucu ve ajanlaştırma faaliyetleri yapıldı. İç Güvenlik Güçleri olarak ‘Hayat Sorumluluğumuzdur’ hamlesi kapsamında düzenlediğimiz operasyonlarda 933 uyuşturucu tüccarını yakalayarak adalete teslim ettik” dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye’deki suikastlar ve arkasındaki kesimlere ilişkin ise Hesen, şunları söyledi: “Özellikle Dêrazor’da çökertilen hücrelerin üyeleri, bölgenin kanaat önderlerini, şeyhlerini, sivilleri, kadınları ve çocukları hedef almaya çalıştı. Bu hücreler doğrudan işgalci Türk devletinden destek almaktadır. Amaçları da Kuzey ve Doğu Suriye halkları arasında fitne çıkarmak ve DAİŞ’i bölgede yeniden canlandırmaktır.”

Ali Hesen, İç Güvenlik Güçleri olarak halkın huzur ve güveni için çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.