Hol’da işgal saldırıları protesto edildi

Türk devletinin, Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük saldırıları Hol ilçesinde yapılan bir yürüyüşle protesto edildi, işgale karşı mücadele mesajı verildi.

Hesekê’ye bağlı Hol’da halk, Türk devletinin Zirgan, Kobanê ve Til Temir’e yönelik işgal saldırılarını düzenledikleri yürüyüşle protesto etti.

Yürüyüşe ilçenin kanaat önderleri, sivil toplum kurumları ile Devrimci Gençlik üyeleri katıldı.

Eğitim Araştırmaları binası önünde başlayan yürüyüşte, ‘Kuzey ve Doğu Suriye’de Türk işgalciliğine hayır’ yazılı pankart, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları ve Suriye Devrimci Gençlik Hareketi’nin bayrakları taşındı.

İlçe merkezindeki kavşakta mitinge dönüşen eylemde konuşan Hol İlçe Meclisi Eşbaşkanı Ziyad Hesen, işgal saldırılarının durdurulması için uluslararası güçlere çağrılar yapıldı.

Kongra Star Hol Yönetim Üyesi Menal Hisên de, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye'nin güvenlik ve barışını tehdit eden saldırılarına karşı direneceklerini söyledi.

Suriye Gelecek Partisi Üyesi Elî Sultan ise, Özerk Yönetim'in Kuzey ve Doğu Suriye’de siyasi, toplumsal ve askeri düzeyde zafer elde ettiği bir dönemde, işgalci Türk ordusunun Zirgan, Şengal, Til Temir ve Kobanê’de yurttaşlara karşı suç işlediğine dikkat çekti.

Elî Sultan, şehitlerin izin takip edeceklerinin, Türk faşizmine ve çetelerine karşı duracaklarının sözünü verdi.

Yürüyüş ‘Şehîd namirin’ sloganıyla sona erdi.