Hol ilçesinde açlık grevi eylemi başladı

Kuzey ve Doğu Suriye'nin Hol ilçesinde, işgalci Türk devletinin zindanlarında, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan açlık grevi direnişine destek için çadır eylemi başlattı.

Hol ilçesi ve Erîşa beldesinden onlarca yurttaş, aşiretlerin kanaat önderleri, sivil toplum kurumları, askeri meclisler ve siyasi parti üyeleri, Hol ilçe merkezinde iki gün sürecek açlık grevi eylemine katılmak için çadır eylemine akın etti. Açlık grevi eylemi, işgalci Türk devletinin zindanlarındaki siyasi tutsakların direnişine ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük hamlesine destek kapsamında düzenlendi. 

Cizre Kantonu Halk İnisiyatifi’nin başlattığı eylemler kapsamında düzenlenen bu eylemler; Dêrik, Girkê Legê, Tirbespiyê, Til Hemîs, Qamişlo, Amûdê ve Hesekê kentlerinde iki gün arayla gerçekleştirildi.

Açlık grevi eyleminde konuşan Şedadê İlçesi Erîşa Belde Meclisi Eş Başkanı Ewad El Salih, işgalci Türk devletinin Abdullah Öcalan’ın durumuna ilişkin sessizliğine tepki göstererek, “Bölge halkları hedeflerini ulaşıp ve Önderliğin durumunu güvenli hale getirene kadar mücadele ruhu sönmeyecek” dedi.

Ardından konuşma yapan Kongra Star üyesi Şeyma Hemad ise bu eylemin düzenlenmesinin önemine dikkat çekerek, “Bu eylemimiz ilk değildir, Mezlûm Doğan, Kemal Pîr ve arkadaşlarının Amed Zindanı’nda yürüttüğü ve bize bir yol çizen direnişin devamıdır” diye belirtti. 

Hazırlık komitesine göre, açlık grevinin sürdüğü çadır eylemi halk kitleleri ve heyetlerin ziyaretleriyle 2 gün sürecek.