HPC üyeleri, Öcalan’ın özgürlüğü için uzun yürüdü

HPC üyeleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Girkê Legê kentinden Çilaxa ilçesine uzun bir yürüyüş düzenledi.

Girkê Legê’nin Azadi Meydanı’ndan başlayan yürüyüş kentin 14 km uzağındaki Çilaxa ilçesine kadar devam etti. Toplumsal Savunma Güçleri (HPC) üyeleri yürüyüşte aralıksız “Direnişimiz ile ısrarımızla Önder Apo’yu özgürleştireceğiz” sloganları attı. Yürüyüşte ayrıca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve tecridi kınayan yazılı pankartlar taşındı.

Yürüyüşçüler Çilaxa ilçesinde de halk tarafından karşılandı. Yürüyüş Şehit Mahsum meydanında mitinge dönüştü. Burada konuşan HPC Yönetici Bera Xişo bedel her ne olursa olsun Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için her şeylerini feda edeceklerini belirtti.

Bera devamla, Önder Apo’nun İmralı Cezaevi’nde verdiği mücadelenin tüm dünya halkları için mücadele ettiğini belirterek, “Komplocu güçler kendi iktidarlarını dayatmak için, Kürt hareketleri ve devrimlerini yok etmek istedi. Fakat Önderimizin fikir ve felsefesi sayesinde Rojava Devrimi’nde başarıya ulaştık ve halkların kardeşliği ile ortak yaşam projesi gerçekleşti” dedi.

Eylem, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı selamlayan ve tecridi kınayan sloganlarla sona erdi.