HPG’den intikam eylemi: 8 işgalci cezalandırıldı, Kirpi imha edildi

HPG/YJA Star gerillalar, 23 Ağustos’ta şehit düşen Gabar bölge komutanlarından Diljin Marya Dersim anısına intikam eylemi gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen eylemde 8 işgalci Türk askeri cezalandırıldı ve Kirpi tipi zırhlı araç da imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“23 Ağustos 2021 günü Şirnex’e bağlı Gabar bölgesinin Şehit Aram alanında gerçekleşen bombardıman sonucunda Gabar bölge komutanlarından Diljin Marya Dersim yoldaşımız şehadete ulaşmıştır.

Diljîn yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Diljîn Marya Dersîm
Adı Soyadı: Saniye Toprak
Doğum Yeri: Sêrt
Anne – Baba Adı: Latife – Mustafa
Şehadet Tarihi ve Yeri: 23 Ağustos 2021 / Gabar

 

Diljîn yoldaşımız Sêrt’de, yurtsever geleneğin güçlü olduğu bir ailede dünyaya gelmiş ve büyümüştür. İşgalci TC devletinin Kürdistan’ı Kürtsüzleştirme politikaları nedeniyle ailesiyle birlikte İstanbul’a göç etmek zorunda kalmıştır. Küçük yaşlardan itibaren Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’ne ilgi duymuş ve takip etmiştir. Halkımızın, Kürdistan’da ve TC metropollerinde maruz kaldığı baskı ve zorluklara tanık olması Diljîn yoldaşımızın mücadeleye aktif katılımı seçmesini sağlamıştır. 1999’da Önder Apo şahsında halkımızın özgür geleceğini hedef alan 15 Şubat uluslararası komplosu karşısında Dersîm’de gerilla saflarına katılarak Özgür Kürt Kadını’nın lanetli komplo karşısındaki örnek duruşunun temsillerinden biri olmuştur.

Katıldığı ilk andan itibaren iradeli duruşuyla bütün yoldaşları üzerinde güçlü bir etki bırakmıştır. Sahip olduğu coşku ve morali bütün çevresine yayan, ortak çalışma ruhuyla hareket eden Diljîn yoldaşımız her zaman örnek bir Apocu militan olmuştur. Özgür yaşama büyük bir sevgiyle bağlanmış ve bu sevgiyi aynı şekilde yoldaşlarına aktarmıştır. Yıllarca Dersîm, Qendil, Zap ve Metîna başta olmak üzere, dur durak bilmeden birçok alanda gerillacılık yapmıştır. Genç bir kadın militan olarak savaş gerçekliğine hızla adapte olan yoldaşımız, kısa sürede komutanlaşarak güçlü gerilla eylemlerinde öncülük düzeyinde görev almıştır. Partimize içten dayatılan tasfiyeci pratikler karşısında tereddütsüz bir şekilde Önder Apo çizgisinin yılmaz bir savunucusu olmuştur. Kendi kendini Önderlik Savunmaları ile eğiten ve öğrendiklerini yoldaşlarıyla paylaşmayı esas alan Diljîn yoldaşımız, ilkeli ve net duruşuyla parti çizgisinin yaşamda hakim olması için her zaman çaba içerisinde olmuştur. Demokratik Ekolojik ve Kadın Özgürlükçü Toplum paradigması ışığında güçlü bir hakikat arayışçısı ve savaşçısı olduğunu ispatlamıştır. Her koşul altında Önderliğe ve şehitlere bağlılığıyla kendini eğitip yüreğine güç katan Diljîn yoldaşımız yıllarca heyecanından hiçbir şey yitirmemiştir.

Kadın Özgürlük İdeolojisini içselleştirerek pratiğe aktaran ve PAJK çizgisinin örnek militanı olan Diljîn yoldaşımız, işgalcilere karşı yürüttüğümüz büyük savaşın büyük bir komutanı olmayı başardığı gibi egemen erkek aklına dayalı devletçi zihniyete karşı da etkili bir mücadele yürütmüştür. Askeri özellikleri son derece önde olan Diljîn yoldaşımız büyük tecrübesiyle sayısız komutan ve savaşçı yetiştirerek halkımızın Özgürlük Mücadelesi’ne büyük katkılar sağlamıştır.

Doğduğu topraklara büyük bir misyon ve görev üstlenerek dönen Diljîn yoldaşımız Gabar bölgesinde işgalcilere ağır darbeler vuran etkili eylemlerin komutanı olmuştur. Gabar bölgesinde büyük komutanımız Egid’den başlayıp Adıl ve Gülbaharlara uzanan kahramanlık geleneğinin sürdürücüsü olmuştur. Önderlik çizgisinde yürüyerek Özgür Kadın kimliğinin savaşta üstlendiği stratejik rolü ve yeni dönem YJA Star komuta örneğini pratiğiyle bir kez daha ortaya koymuştur.

Uzun yıllar yürüttüğü gerillacılık pratiğiyle soluksuz bir mücadele yürüten, Apocu militan ruhun örnek bir komutanı olan Diljîn yoldaşımızın değerli ailesine, Botan halkımıza ve tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyor, ölümsüz yoldaşımızın mücadelesini zaferle taçlandıracağımızın sözünü bir kes daha veriyoruz.

Egîdên Botanê Zafer Hamlesi çerçevesinde;

6 Eylül günü işgalci TC ordusu, Şirnex’in Basa (Güçlükonak) ilçesindeki Gabar bölgesine bağlı Findikê, Çiyayê Bizina ve Şehid Bahoz alanlarında bir operasyon başlatmıştır. Şehîd Bahoz alanından bulunan işgalcilere ait bir birlik güçlerimiz tarafından denetim altına alınarak aynı gün sızma taktiğiyle vurulmuştur. Gerçekleştirilen bu başarılı eylemde en az 2 işgalci cezalandırılmıştır. Bu eylemden sonra işgalciler 7 Eylül günü alandan geri çekilmişlerdir.

İşgalci TC ordusu, Sêrt’in Dihê (Eruh) ilçesindeki Gabar bölgesine bağlı Çirav mıntıkasında bulunan Girê Berxwedan ve Deşta Mistoxê alanlarında bir operasyon başlatmıştır. 7 Eylül günü saat 19:00’da Aval ve Nîtê köyleri arasında işgalcilere ait Kirpi tipi zırhlı araç denetim atına alındıktan sonra sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Bu eylemin sonucunda 6 işgalci cezalandırılmış, 4 işgalci yaralanmış ve Kirpi tipi zırhlı araç da imha edilmiştir. Güçlerimizin gerçekleştirdiği bu başarılı eylemin ardından işgalci TC devleti helikopterler ile kayıplarını alandan uzaklaştırmıştır.

Avaşîn bölgesine bağlı Werxelê Direniş Alanı’nda;

12 Eylül günü 21:00 – 22:30 saatleri arasında işgalci TC ordusu, Werxelê Direniş Alanı’nı ağır silahlar ile bombalamıştır. Bombardımanlar ardından ilerlemek isteyen işgalciler ile Werxelê Direnişçileri arasında çatışmalar yaşanmıştır. Kullanılan yoğun tekniğe rağmen işgalciler, güçlerimizin direnişi karşısında ilerlememiştir. İşgalci TC ordusu, 13 Eylül günü sabah saatlerinde bir kez daha savaş suçu işleyerek Direniş Alanı’nı zehirli gazlar ile bombalamıştır.

Medya Savunma Alanları’na dönük obüs, helikopter ve savaş uçakları ile saldırılar düzenlenmiştir.

Gerçekleştirilen saldırıların ayrıntıları şu şekildedir;

12 Eylül günü gece saatlerinde Avaşîn bölgesine bağlı Mervanos, Tabûra Ereba, Girê Spî, Gîrê Sor ve Girê Silêman alanlarında helikopter hareketliliği yaşanmıştır.

11 Eylül günü saat 22:45’te Heftanîn’de bulunan Banikê köyü ve Pîrbila alanı obüsler ile yoğun bir şekilde bombalanmıştır.

12 Eylül günü saat 23:00’da Xakûrkê bölgesinde bulunan Sinînê alanına bağlı Girê Deştanê savaş uçakları ile bombalanmıştır.”