HPG’li Çiyager Qehreman Şehba’da anıldı

Şehba’da binlerce kişi HPG gerillası Çiyager Qehreman’ı anmak için bir araya geldi.

Şehba’nın Fafin ilçesinde bulunan Berxwedan Kampı’nda HPG Gerillası Xelîl Hemo (Çiyager Qehreman) için anma töreni düzenlendi.

13 Ağustos 2021’de Garê’de şehit düşen Çiyager Qehreman için Şehit Aileleri Meclisi öncülüğünde düzenlenen anmaya binlerce kişi katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan törende, Şehit Aileleri Meclisi Yöneticilerinden Mihemed Welo konuştu. Şehitlerin fedakarlıklarına dikkat çeken Mihemed Welo, “Şehitler olmasaydı bugün burada olamazdık. Şehitlerimizin kanını asla unutmamalıyız. Onların mücadeleleri için her zaman mücadele etmeliyiz” dedi.

Kongreya Star Üyesi Gulê Mihemed de halkın komplolara karşı uyanık olması gerektiğini belirterek, “Düşman, Kürdistan’ın tamamını işgal etmek istiyor. Halkımızı imha etmeyi amaçlayan saldırılara karşı uyanık olmalıyız. Düşmanın oyunlarını ve planlarını her birimizin çok iyi bilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

KDP’nin Türk devleti ile ortaklaşmasını kınayan Gulê Mihemed, KDP’nin Kürt halkına ihanet ettiğini söyledi.

Efrîn Özerk Yönetimi adına konuşan Arif Şêxo da Kürdistan’ın uygarlıkların merkezi olduğuna dikkat çekerek, düşmanın Kürdistan’daki uygarlık mirasını yok etmeye çalıştığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Demokratik Toplum Eğitim Komitesi Üyesi Emine Bakir, şehidin kimlik bilgilerini okuyarak şehadet belgesini ailesine teslim etti.

Şehit Çiyager Qehreman ailesi adına Çiyager’in kuzeni Nebo Mamo’nun konuşmasının ardından anma töreni sona erdi.