HRE, Efrîn’de askeri üssü vurdu, çok sayıda Türk askeri öldürüldü

HRE, Efrîn’de Türk ordusunun Şera’nın köylerine yönelik saldırılarının ardından bir askeri üsse misilleme eylemi gerçekleştirdiklerini ve çok sayıda işgalcinin öldürüldüğünü açıkladı.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Efrîn’de yaşanan çatışmaların detaylarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Türk ordusuna ait bir askeri üsse misilleme eylemi gerçekleştirdiklerini kaydeden HRE, çok sayıda işgalcinin öldürüldüğünü belirtti.

HRE açıklaması şöyle:

“İşgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete grupları 8 Ağustos tarihinden itibaren kalabalık bir sivil nüfusun meskun olduğu Şera ilçesine bağlı Malikiye ve Merenaz başta olmak üzere çok sayıda sivil yerleşim birimine yönelik obüs ve havan topları ile yoğun top saldırısı gerçekleştirmiş ve aynı alana yönelik çeşitli ağır silahlarla da saldırı girişiminde bulunmuştur. Güçlerimizin saldırılara karşılık vermesi üzerine şiddetli çatışmalar yaşanmış ve çatışmalar sabah saatlerine kadar sürmüştür. Çatışmalar sonucunda bir savaşçımız şehit olmuştur. Şehit olan savaşçımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Saldırılara cevap kapsamında bugün güçlerimiz çatışma alanına yakın bir yerdeki bir üs bölgesine misilleme eylemi gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen eylem sonucunda çok sayıda işgalci asker ve çete öldürülmüş ve yaralanmıştır. Eylem sonrasında işgalci Türk ordusu ölü ve yaralılarını helikopterler ile bölgeden uzaklaştırmış, alan üzerinde yoğun insansız hava aracı hareketliliği gözlenmiştir.”