HRE şehidi sonsuzluğa uğurlandı

Hêza Rizgariya Efrînê (HRE) savaşçısı Ali Beşir (Fedekar), binlerce kişinin katılımıyla sonsuzluğa uğurlandı.

Efrîn bölgesinde binlerce kişi, Çağın Direnişi’nin ikinci safhasında şehit olan Efrîn Özgürleştirme Güçleri (HRE) savaşçısı Elî Beşîr'in (Fedekar) cenazesini Fafin'deki Avrin Hastanesi'nden Çağın Direnişi Şehitliği’ne kadar taşıdı.

Saygı duruşuyla başlayan cenaze töreninin ardından Efrîn Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi, Çağın Direnişinin ilk safhasında şehit olan Fedekar Halep'in (Seîd Beşîr) kimliğini açıkladı.

Efrîn bölgesi Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Xedîce Îbo, iki şehidin ailelerine başsağlığı diledi.

Xedîce Îbo, "İşgalci Türk ordusunun saldırıları devam ediyor. Geçen yıl Avaşîn'deki yenilginin ardından 17 Nisan'da bir işgal saldırısı daha başlattı. Türk devletinin amacı Kürt bölgelerini işgal etmektir" dedi. Îbo, şehitlerin fedakarlıkları, halkın mücadele ve direnişe olan bağlılığı sayesinde Kürt halkını ve gerillaları katletmeye yönelik tüm komplo ve planların boşa çıkacağını ifade etti.

Öte yandan Efrîn Kanton Meclisi Üyesi Ehmed Selama ise KDP’nin işgalci Türk ordusuna gerilla mevzileri hakkında bilgi verdiğini söyleyerek, KDP’nin Türk devleti ile işbirliğini kınadı.

Selama, bir Efrîn yurttaşı olarak şehitlerin izinden ve Önder Öcalan'ın fikirlerinin peşinden gideceğini, Türk işgali ve müttefiklerinin hedeflerine ulaşmasına izin vermeyeceğini ifade etti.

Daha sonra şehitlerin kimlikleri okunarak ailelerine teslim edildi.

Şehit Fedekar'ın naaşı, annelerin zılgıtları ve şehitlerle dayanışma sloganları atılarak defnedildi.