HSM, Heftanin Eyalet Komutanlığı'nı kutladı

İşgal saldırılarına karşı gösterdiği direnişten dolayı Heftanin Eyalet Komutanlığı’nı kutlayan HSM Karargah Komutanlığı, “Cenga Haftanin kahramanları Mazlum, Egîd ve Amaraların direniş çizgisinde başarılarınızın sürekli olacağına inanıyoruz” dedi.

Halk Savunma Merkezi(HSM) Karargah Komutanlığı, Heftanin Eyalet Komutanlığı’na Türk ordusunun işgal saldırılarına karşı gerçekleştirdiği direnişten dolayı kutlama mesajı gönderdi.

Komutanlığın gönderdiği mesaj şöyle:

“Sömürgeci faşist Türk devleti 16 Haziran’da Haftanin alanına dönük geliştirdiği saldırıya “son yılların en büyük operasyonu” demektedir. Düşmanın büyük operasyon dediği bu saldırıya karşı geliştirdiğiniz direnişle düşmana son yılların en büyük tokadını vurmuş oldunuz. Çağın gelişen tüm tekniklerini kullanarak Heftanin’i işgal etmek isteyen soykırımcı faşist AKP-MHP rejimine karşı geçen bu 5 gün içerisinde sergilemiş olduğunuz direniş faşist rejime verilmiş en büyük cevap ve vurulmuş en etkili tokat olmuştur.

BAŞARILARIN DEVAMINI BEKLİYORUZ

Özellikle daha işgal harekatının ilk gününde Dupışkê Tepesi’nde Mazlum ve Egîd yoldaşların sergilediği kahramanlık duruşu ve Sipan Tepesi hattındaki savaş önemli bir direniş olmuştur. Bununla birlikte 19 Haziran günü düşmanın Qesrokê Tepesi’ni işgal girişimine karşı Amara yoldaşın büyük direnişle şehadete ulaşmasının yanında 11 işgalcinin cezalandırılmasının ve düşmanın Qesrokê Tepesi’ne dönük geliştirdiği saldırının kırılmasının direnişin önemli bir halkası olduğu açıktır. Aynı gün (19 Haziran tarihinde) Şehit Adar Tepesi’nde dönemin taktiksel ruhuna uygun olarak hem sabotajla imha, hem de ferdi silahlarla düşmanın darbelenmesi ve burada da 11 işgalci gücün cezalandırılmış olması yeni dönem taktiğinin doğru uygulanması halinde hangi sonuçları açığa çıkaracağını göstermiştir. Yine 19 Haziran günü Şehit Berivan Tepesi’ndeki işgalci düşman gücüne karşı ciddi bir darbenin vurulduğu anlaşılmaktadır. Genel olarak 5 günlük süre içerisinde düşmanın kullandığı yoğun tekniğe karşı az bir kayıpla düşmanın işgal harekâtının durdurulması ve düşmana ağır darbeler vurulması önemli bir başarıdır. Düşmanın bu kapsamlı saldırısına karşı Heftanin eyalet güçleri olarak yüksek Apocu fedai ruhla demokratik modernite gerillasının savaş tarzını uygulayarak düşmana karşı elde ettiğiniz başarılı sonuçlardan dolayı başta komutanlığınızı ve bütün bu direnişlerde emeği geçen yoldaşlarla birlikte tüm eyalet güçlerini kutluyor, yürütmekte olduğunuz bu tarihi direnişte başarılarınızın devamını beklediğimizi vurgulamak istiyoruz.

Heftanin alanının direniş tarihimizde önemli bir yeri vardır. Heftanin alanının mücadelemizdeki direniş ve kahramanlıklar geleneğine yeni bir direniş ve kahramanlık sayfasını da sizin eklemeniz önemli bir başarıdır. Kuşkusuz savaş daha devam etmektedir. Eğer direnişin bundan sonraki günlerinde de şimdiye kadar yaşanmış olan hatalardan ders çıkarılır ve yüksek bir duyarlılıkla taktikte yaratıcılık geliştirilirse bu direnişin önemli sonuçlar açığa çıkaracağı şimdiden görülmektedir.

Değerli yoldaşlar;

Soykırımcı faşist AKP-MHP rejimi bugün ülkemizde hiçbir ulusal ve uluslararası yasayı, ahlaki değer yargılarını göz önünde bulundurmadan en vahşi tarzdaki savaşıyla halkımıza soykırımı dayatmaktadır. Ülkemiz Kürdistan’ın ve halkımızın varlığına ve bütün değer yargılarına karşı topyekûn bir savaşı geliştirerek Kürdistan’da büyük bir şiddet ve terörizmi uygulayan bu faşist rejim aynı zamanda Türkiye ve bölge halkları açısından da büyük bir tehlike haline gelmiştir. Halkımıza düşmanlıkla, işgal ve katliamla iktidarını sürdürmek isteyen bu rejimin Haftanin’de verdiği kayıpları kamuoyundan ve Türkiye halkından gizlemesi onun korkaklığını göstermektedir. Ama hiçbir güç sonuna kadar tarihi gerçekleri örtbas edemez. Bu faşist güruhun Kürdistan'da uyguladığı suçlar, halklarımıza karşı sergilediği faşizan baskı ve uydurduğu yalanları bir gün mutlaka gün yüzüne çıkacaktır. Mücadelemiz ve halkların mücadelesi bunu gerçekleştirebilecek güçtedir.

Tamamen Kürdistan halkına ve tüm demokrasi güçlerine düşmanlık etme temelinde bir vampir gibi kan dökerek rejimine yaşam arayan bu faşist iktidarın elinde dış güçlerin sağladığı teknolojiden başka hiçbir savaş meziyeti ve iradesi yoktur. O kendisine sağlanan günümüzün tekniğiyle sonuç almak istemektedir. Bu yüzden maddi tekniğe karşı Önder APO'nun derin felsefesiyle insan tekniğini yüksek bir yaratıcılıkla geliştiren, bu temelde taktik zenginlik ve teknik hakimiyeti profesyonelce uygulama sahasına geçiren, böylece düşman tekniğini boşa çıkaran ve düşmana ağır darbeler vuran yeni dönem gerillasının kazanacağı kesindir. Siz değerli yoldaşların herhangi bir kendine sevdalanmaya ve duyarsız yaklaşıma düşmeden, yüksek bir dikkat ve titizlikle, büyük bir kararlılık ve bilinçle kendinizi koruma, düşman tekniğini boşa çıkarma tarzını geliştirmeniz halinde Cenga Haftanin kahramanları Mazlum, Egîd ve Amaraların direniş çizgisinde başarılarınızın sürekli olacağına inanıyor, bu inançla tüm yoldaşları sevgi ve saygıyla selamlıyor, en içten duygularla sizlere üstün başarılar diliyoruz.”