JKŞ: Kadınlar işgale geçit vermeyecek!

Komünist Devrimci Kadınlar (JKŞ), Türk devletinin yenileceğini, kadınların işgale geçit vermeyeceğini belirtti.

Komünist Devrimci Kadınlar (JKŞ), Türk devletinin işgalci saldırılarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu. 

"Politik inşasını Kürt düşmanlığıyla sürdüren AKP, politik gıdasını Kürt ulusuna kesintisiz savaş nakaratıyla tekrar elde ediyor" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

ERDOĞAN'A: AKLINDAN ÇIKARMA!

"Rejim çıkmazında olan ve günden güne meşruluğunu yitiren AKP faşizmi, yabancısı olmadığımız bir sahneyle yine Kürtlere karşı savaş çığırtkanlığına sarıldı. Ve bugün ulusal kaderini ellerine alan Kürde ölüm şiarı güncel siyasette; Efrîn işgaliyle, Başur işgaliyle, Kürdistan dağlarının bombalanmasıyla genişletilirken, devreye yine Rojava Cizire kantonuna yönelik saldırı siyaseti sokuldu. Türk faşist devletinin şovenist ezberine dönüşen Rojava’ya karşı savaş,  Girê Spi ve Kobanê sınırında Türk devletinin savaş hazırlıklarıyla somut girişime dönüşüyor.  Sömürgecilik tarafından çizilen ve Kürt halkının ulusal paylaşımını engellemeye yönelik yerleştirilen sınır duvarları kaldırılırken, Girê Spi hattına askeri yığınak arttırılıyor.

Türk devleti, tıpkı Osmanlı devleti gibi yenilgiyi tadacaktır. Türk faşizmi Rojava devrimini  bozguna uğratmak için türlü türlü yöntemi sahaya sürmekten tereddüt etmedi. DAİŞ çeteleriyle göbekten bağ kuran, DAİŞ çetelerini ve İslamcı çete artıklarını devrime karşı besleyen AKP,  DAİŞ'in bu topraklarda yenilgiye uğratılmasının ardından devrimin karşısına dikilecek yeni güç arayışları içerisinde. Arkasında saklanacak bir güç unsuru bulamayınca da Türk ordusu tanklarıyla-toplarıyla Rojava Devrimi karşısında hizaya geçiyor. Erdoğan aklından çıkartmamalıdır ki DAİŞ çetelerini yenen kadınların silahlanmış mücadelesidir. Rojava topraklarına adımını attığı andan itibaren Türk devleti Rojava kadın devriminin çelikten iradesine çarpacaktır. 

Kadın özgürlüğünün kapılarını aralayan kadın devrimimize yönelik her saldırı tehdidini de boşa çıkaracak temel ise, kadınların devrim içinde güçlenen pozisyonlarıdır."

'BEDENİ NE OLURSA OLSUN...'

JKŞ, açıklamasının sonunda ise şu mesajları verdi:

"Türk faşizmi bilmedir ki Rojava Devrimi'ne karşı kurulan her mevzinin karşısına katlanarak artacak kadınların mevzisi vardır. Nasıl devrimin özgürlükçü kazanımları kadınların erkek egemenliğine karşı cephe tutmasıyla sağlandıysa, devrim kazanımlarının da başta savunucuları kadınlar olacaktır. Kadınlar sokak sokak, mahalle mahalle, kent kent faşist işgale geçit vermeyecektir. 

Biz Komünist Devrimci kadınlar olarak başta tüm işçi ve emekçi kadınları ve halklarımızı Rojava-Kuzey Suriye topraklarına yönelik işgal girişimlerine karşı ses yükseltmeye ve devrim iradesini sahiplenmeye çağırırken, olası bir işgal girişimi karşısında bedeli her ne olursa olsun binlerce kadın-erkek genç savaşçının bedelleri ve kanları ile inşa ettikleri devrimimizi ve kazanımlarımızı savunma sözü veriyoruz."