Kadınlar KDP’ye seslendi: Özgürlük hareketine düşmanlıktan vazgeç

Kongreya Star üyeleri KDP’nin Kürt halkına ihanetini Semalka’da düzenledikleri bir yürüyüşle protesto etti. Kadınlar, KDP’nin şehit düşürdüğü HPG’lilerin cenazelerinin teslim edilmesi çağrısında bulundu.

Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi’nin Sêmalka Sınır Kapısı’nda gerçekleştirdiği çadır eylemi 6’ncı günde devam ediyor.

Kongreya Star üyeleri ve Cizre Bölgesi’ne bağlı iki kantonun il ve ilçelerinin ekonomi komiteleri üyelerinden oluşan yüzlerce kişi, KDP’nin ihanetini protesto etmek için Sêmalka Sınır Kapısı’na kadar yürüdü.

KDP’nin ihanetini kınayan kadınlar, Xelîfan’da KDP’nin pususunda şehit düşen gerillaların cenazelerinin teslim edilmesi çağrısı yaptı.

Kongreya Star üyelerinin Rojava ve Başûrê Kurdistan arasındaki köprü önünde gerçekleştirdikleri eylemde KDP’nin ihanetinin kınandığı sloganlar atıldı.

Çadır eyleminde konuşan Rojava Kongreya Star Sözcüsü Remziye Mihemed, gerilla güçlerinin tarihi direnişine dikkat çekti. Remziye Mihemed gerillanın Kürdistan halkının çocukları olduğunu ve amacının halkların onurunu korumak olduğunu ifade etti.

Çadır eyleminin Xelîfan’da pusuda şehit edilen gerillaların cenazeleri teslim edilene kadar devam edeceğini kaydeden Remziye Mihemed, KDP’yi Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne karşı düşmanlıktan vazgeçmeye çağırdı.

Remziye Mihemed, düşmana karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yaptı.