Kadınlar Newroz’dan seslendi: Önder Apo’nun özgürlüğünü sağlayacağız

Rojava’daki Newroz alanlarına yoğun katılım sağlayan kadınlar, 2022 Newroz’unu büyük coşkuyla kutlayarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü sağlayacaklarını belirttiler.

Rojava’nın Dêrik kentinde Newroz alanına akın eden kadınlar, 2022 Newroz’unun önemine ve hedeflerine ilişkin ANF’ye konuştu.

Dêrikli Sabah Remedan Ali, “2022 Newroz’u Önder Apo’nun özgürlük Newrozu’dur. Başta Önderlerin Önderinin Newroz Bayramı kutlu olsun. Yine Şehit Aileleri, bugün savaş cephelerinde direnenlerin ve savunmamızı sağlayan gücümüzün bayramını kutluyorum. 2022 Newroz’u Önder Apo’nun ve Kürt halkının özgürlük Newrozudur. 2022’de Önder Apo’nun özgürlüğünü istiyoruz. Bu halkın serhildanı Önder Apo içindir” dedi.

KÜRT DİASPORASINA ‘ÖZGÜR BAĞIMSIZ KÜRDİSTAN İÇİN BİRLİK OLUN’ ÇAĞRISI

Asya Mehmud da, tarihte zulme ve zorluğa karşı yapılan Newroz’u 2022’de Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüyle taçlandıracaklarını belirterek, şöyle konuştu: “Bugün Kürt halkının ve zulme zorluğa karşı zaferin bayramıdır. Başta Önder Abdullah Öcalan olmak üzere zindanlardaki tüm tutsakların Newroz bayramını kutluyorum. Bugün zulme ve zorluğa karşı buradayız. 2022 Newrozuyla Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü için çalışacağız. Tüm tutsakları selamlıyorum, sonuna kadar onların izinde olacağız.”

Kürt diasporasına çağrıda bulunan Asya Mehmud, “Dünyanın dört bir yanında yaşayan tüm Kürtler özgür ve bağımsız bir Kürdistan için birlik olmalıdır” diye kaydetti.

‘İHANETE VE TESLİMİYETE KARŞI MAZLUM RUHUYLAYIZ’

Hevrîn Xelef’in annesi Suad Mistefa ise, Mazlum Doğan ruhuyla Newrozu kutladıklarını söyleyerek şunları belirtti:

“Mazlum Doğan işgalcilerin zindanında ihanet ve teslimiyete karşı nasıl Newrozu kutladıysa biz de o ruhla kutlayacağız. Kürt halkı birlik olmalı ve topraklarını korumalıdır. Önder Apo’nun özgürlüğünü sağlayacağız. Newroz ateşi, birlik, beraberlik, demokrasi, direnişinin ateşidir. Kürt halkı birlik olmalı güçlenmeli ve ileriye adım atmalı. Berxwedan jiyan e. Newroz pîroz be.”

İmralı ve tüm cezaevlerine selam gönderen Suad Mistefa, “Yüz kere Newrozun kutlu olsun Önder Apo. 100 defa kutlu olsun barışın mimarı. Yaşasın zindan direnişleri. Yaşasın Heval Mazlum Doğan’ın direnişi” dedi.