KDP, Barzani utancından kurtulsun

Üç şehit babası olan Mihemmed Sediq, Barzani destek vermezse Türk devletinin bu kadar rahat saldıramayacağını belirterek, “KDP artık bu utançtan kurtulsun” dedi.

 Şehit babası bir Kürt olarak soykırımcı Türk devletiyle iş birliği yapan Barzaniler adına utanç duyduğunu belirten Mihemmed Sediq, şunları vurguladı: “Acı çekiyor ve hep saldırılara maruz kalıyoruz ama biz onurlu bir halkız. Barzani Ailesi, bu yaptıklarından vazgeçsin.”

Kobanê şehit aileleri, Türk devletinin ve KDP iş birliğiyle Medya Savunma Alanları ve Kuzey-Doğu Suriye’ye saldırılarına yönelik tepkilerini dile getirdi.

BU İŞBİRLİĞİNİ KABULLENEMİYORUZ

Üç şehit babası olan Mihemmed Sediq: “Barzani’nin Kürtlere saldıran Erdoğan ile birlikte olmasını kabullenemiyoruz. Türk devletini tanıyoruz. Türk devleti nerede bir Kürt varsa saldıracak, çünkü Kürt düşmanıdır. Neden Barzani Ailesi bunu yapıyor? Barzani destek vermezse Türk devleti bu kadar rahat saldıramayacak. Türk devleti gerillaya saldırıyor, Qamişlo’ya, Kobanê’ye saldırıyor. Rojava ile Şengal arasında utanç duvarı örülüyor. Tüm bunlar Barzani Ailesi’nin desteğiyle oluyor. KDP artık bu utançtan kurtulsun. Ben kişi olarak onların adına utanç duyuyorum. Bin yıldır acı çekiyor, hep saldırılara maruz kalıyoruz ama biz onurlu bir halkız. Barzani Ailesi, bu yaptıklarından vazgeçsin.”

HİÇBİR SALDIRISINA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Şehit kardeşi Gulsim Şêxo: “Şehirlerimiz, dağlarımız bombalanıyor, gençlerimiz katlediliyor. Erdoğan, aldığı destekle güçleniyor ve daha rahat saldırıyor. Bizler şehit kardeşleriyiz. Onu hiçbir saldırısına karşı boyun eğmeyeceğiz.”

GERİLLA BİZİM ÇOCUKLARIMIZ

Şehit kardeşi Şemsê Seyîd:  Barzani, Erdoğan ile birlik olmuş gerillayı vuruyor. Sen orada ne arıyorsun? Madem Kürt'sün o zaman gel gerillanın arkasında dur. Uçaklarla gerillaya saldırıyor. Gerilla bizim çocuklarımızdır. Sonuna kadar onların arkasında olacağız. Bizim tek dileğimiz, yaptıklarının cezasını çekmesidir.

ERDOĞAN İLE BİRLİKTE OLMASI UTANÇTIR

Şehit eşi Cihan Bozan: “Her seferinde Türk devleti ve Barzani birlik olup Kürtlere saldırıyorlar. Erdoğan ile birlik olması büyük bir utançtır. Biz bunu hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Burası bizim toprağımız. Erdoğan, Barzani’ye  desteği için teşekkür ediyor. Topraklarımız üzerinde özgürce yaşayana kadar mücadeleye devam edeceğiz.”

ŞEREFLİ PÊŞMERGELERE SESLENİYORUZ

Welat Şêxo: “Şerefli pêşmergelere sesleniyoruz; onurunuza sahip çıkın ve gerillanın yanında yer alın. Türk işbirlikçiliğinin yanında durmayın. Erdoğan çıkıp Barzani’ye teşekkür ediyor. Kürtlerin bunu hiçbir zaman unutmaması gerekir.”

YARIN SANA DA SALDIRACAK

Şehit eşi Xanim: “Erdoğan kudurmuş gibi Kürtlere saldırıyor. Barzani Ailesi de yanında yer alıyor. Barzani Ailesi’ne sadece şunu diyorum; bugün gerillaya saldıran yarın sana da saldıracak. Bu ihanetten vazgeç!”