KDP eliyle yitirilen fedailer – X

1992 KDP ihanet savaşında şehit düşen gerilla Berbang’ın abisi, “Kürdistan’a ihanet etmeye devam ediyorlar. Ama unutmasınlar ki bu halk onlara boyun eğmeyecek, davasının izinde mücadelesini sürdürecektir. Bu halka hesap verecekler” dedi.

KDP güçlerinin 1992 yılında gerillaya karşı başlattığı saldırıda şehit düşen Efrînli gerilla Mihemed Sido’nun abisi Ehmed, ihanet çizgisinden dönmeleri çağrılarına KDP’nin Kürt düşmanlarıyla işbirlikçiliğini sürdürerek cevap verdiğini belirterek, Kürt diasporasına ihanete ve işgale karşı durma çağrısı yaptı. 

Mihemed Muslim Sido; gerilladaki adıyla Berbang, 1971 Efrîn/Raco doğumlu. 1989 yılında Şam’da çalışırken özgürlük mücadelesiyle tanışır. İki yıl kadar bölgede çalışmalar yürüttükten sonra Mahsum Korkmaz Akademisi’nde eğitim görür. Ardından yönünü gerillaya veren Berbang, 1992 yılındaki Güney ihanet savaşında şehit düşer.

UMUTLUYDU

Ehmed Muslim Sido, kardeşini “Küçüklüğünde bile çevresine karşı oldukça ilgiliydi. Sürekli çalışır, arkadaşları ve komşularının sevgisini hemen kazanırdı. İstekli, umutlu biriydi. Bizden küçüktü ama bizden daha iyi görüyordu” ifadeleriyle anlattı. 

7 ÇOCUKLUK ARKADAŞIYLA BİRLİKTE KATILDI

Mihemed’in özgürlük mücadelesiyle tanışmasından katılımına kadarki süreci de anlatan Ehmed Muslim, şunları söyledi:

“Okul okuyordu. Dokuzuncu sınıfa geldiğinde BAAS partisine katılmaya zorlandı. Ancak o bunu kabul etmeyerek okulu bıraktı. Bir buçuk yıl Şam’da lokanta da çalıştı. Orada özgürlük mücadelesini tanımaya başlamış ve çalışmalara dahil olmuştu. 1991 yılında Lübnan’daydı. Ardından Başûrê Kürdistan’a geçti. Artık Kürdistan dağlarında mücadele yürütüyordu. Köyde sürekli birlikte olduğu 7 arkadaşıyla birlikte gerillaya katıldı. Bildiğim kadarıyla 5’i şehit düştü.”  

‘TAZİYESİNDE NEZARETHANEDEYDİM’

Ehmed Muslim, şehadet haberini aldıklarında BAAS rejimi tarafından tutuklandığını belirterek,  “Şehadet haberi geldikten sonra anma olacaktı. Ancak BAAS rejimi beni ve babamı gözaltına almış siyasi şubeye götürmüştü. Üç gün nezarette kaldık. Şehadeti ilan edildiğinde ve taziyesinde hazır olamadık. BAAS üç gün sonra bizi bıraktı. Taziyenin iptal edilmesi ve kimsenin toplanmaması için bizi zorladılar. Biz onlara ‘olur’ dedik ama pratikte yapmadık” ifadeleriyle zorlu geçen o günleri anlattı.

‘KDP’NİNKİ İNSANLIK İŞİ DEĞİL’

“Kardeşim KDP eliyle şehit düşürüldü. Bu, insanlık işi değildir. Onları lanetliyor ve kınıyoruz” diyerek tepkisini dile getiren Ehmed Muslim, şöyle devam etti: “KDP safını belirlemelidir. Düşmanımız MHP ve Erdoğan’ın yanında mı duracak yoksa bizim yanımızda mı duracak? Halkların birliğiyle onlara sesleniyoruz; düşmanla işbirlikçilik yapmaktan vazgeçmelerini söylüyoruz. Ancak onlar halen Kürtlere ve Kürdistan’a ihanet etmeye devam ediyorlar. KDP bu şehitlerin hesabını vermelidir ve verecektir de.”

‘VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Rojavalı şehit ailelerinin Xelîfan’da şehit düşen gerillaların cenazelerini almak için Sêmalka Sınır Kapısı’nda başlattığı eyleme de dikkat çeken Ehmed Muslim, “Sêmalka’da eylem yaparken sanki onlara mı boyun eğdik? Çocuklarımızın cenazelerini istedik. Bizim cenazeleri istemekten ve bu haklı davamızdan vazgeçeceğimizi sanmasınlar. Hiçbir zaman KDP’ye ve ortağı Türk devletine boyun eğmeyeceğiz, hep ayakta olacağız. Her eylemle, yürüyüşle amacımıza ulaşacağız. Şehitlerimizin ve Önderliğimizin davasını hiçbir zaman bırakmayacağız” diye konuştu.

Ehmed Muslim Sîdo, Kürt diasporasına da seslenerek, “Tüm Kürt halkı ve Kürdistanlılara sesleniyorum. Bu işgale ve işbirlikçiliğe karşı duralım. Kürtler daha nereye kadar katledilecek? Sürekli mücadele içerisinde olarak bunların önünü alalım” dedi.