KDP protesto edildi: Cenazeleri teslim et!

Suriye Gelecek Partisi, Güney hükümetine tepki göstererek, "Aileler cenazeleri istiyor" dedi. Eylemde, Türk devletinin KDP'nin iş birliğiyle saldırdığı vurgulandı.

Suriye Gelecek Partisi, eyleminin 22. gününde Sêmalka Sınır Kapısı’na giderek Başûrê Kurdistan hükümetinin sessizliğini ve şehit cenazelerini ailelerine teslim etmemesini kınadı. Eylemde Şehit Hevrîn Xelef’in fotoğrafları ve parti bayrakları açıldı.
Sêmalka Sınır Kapısı’nda duran parti üyeleri ardından Pêşxabûr Sınır Kapısı’nın girişine doğru giderek kamuoyuna açıklama yaptı.
Kürtçe ve Arapça yapılan açıklamayı Suriye Gelecek Partisi Genel Meclis Üyesi Mûaz Ebdulkerîm ve Suriye Gelecek Partisi Qamîşlo Kantonu Meclis Üyesi Înas El-Şihûdî okudu.

'VAHŞİ SALDIRILARA RAĞMEN GERİLLAYI YENEMİYORLAR'

Açıklamada, “Kürt halkının mücadelesi on yıllardır zulme ve baskıya karşı devam ediyor. Türk devleti, düşmanca saldırıları ve işgal ettiği bölgeleri genişletme amacından bir dakika olsun vazgeçmemiştir. Türk devleti 23 Nisan’dan bu yana Başûrê Kurdistan ve Medya Savunma Alanları’na vahşi bir şekilde saldırıyor. Bu saldırılarda ileri askeri teknoloji ve yasaklı kimyasal silahları kullanıyor, fakat yine de gerilla karşısında ilerleyemiyor” denildi.

'DESTEK ALARAK SALDIRIYOR'

Türk devletinin bazı partilerin desteği olmadan hiçbir şekilde saldırı yapamayacağına dikkat çekilen açıklamanın devamında, “KDP, Türk devletinin Başûrê Kurdistan’daki birçok planını gerçekleştirdi. Aynı zamanda gerillaya dönük saldırılarda Türk devletinin destekçisi oldu. Sadece saldırıları koordine etmedi aynı zamanda doğrudan da saldırılarda yer aldı, gerillaya pusu kurdu” ifadelerine yer verildi.

'AİLELER CENAZELERİ İSTİYOR'

HPG Basın İrtibat Merkezi’nin konuya ilişkin açıklamasını hatırlatılan parti üyeleri, “KDP güçleri, 28-29 Ağustos’ta 7 kişilik bir gerilla grubuna pusu kurdu, 5 gerilla şehit oldu. KDP, şehitlerin cenazelerini yanında tutuyor. Bu yüzden anneler Sêmalka Sınır Kapısı’nda eylem yapıyor ve şehitlerinin cenazelerini istiyor” dedi.
Suriye Gelecek Partisi açıklamasının sonunda KDP’ye, halkının yanında olması, ulusal bir tutum sergilemesi ve işgalcilerle iş birliği yapmaktan vazgeçmesi çağrısı yaptı.
Tirbespiyê’deki şehit annelerinin yarın eylem çadırını ziyaret etmesi bekleniyor.