Kobanê Şehit Anneleri, 15 Ağustos'u selamladı

Kobanê Şehit Anneleri, 15 Ağustos Atılımı'nı selamladı, "Önder Apo'nın fikirlerini esas alan şehitlerin bayraklarını taşıyacağız" dedi.

Kobanê Şehit Anneleri, 15 Ağustos Atılımı'nın 36’ncı yıl dönümüne ilişkin açıklama yaptı.
Kobanê’deki Şehit Dicle Şehitliği’nde yapılan eyleme onlarca şehit annesi katıldı.
Şehit Anneleri, "Önder Apo 21 yıldır İmralı’da tutuluyor. Önder Apo’ya yönelik gerçekleştirilen uluslararası komplonun üzerinden onlarca yıl geçti. Şehit ve Barış Anneleri Önder Apo üzerindeki tecridi kırma ve Önder Apo’yu özgürleştirmek için mücdelesini büyüterek devam etmektedir" dedi.

'TECRİDE SESSİZ KALAN KOMPLOYA ORTAK OLUR'

"Şehit Egit ve şehit Zilan’ın annesinin on yıllar önce başlattığı mücadeleyi bugün Rêvanlar'ın, Militanlar'ın anneleri devam ettiriyor" vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar da kaydedildi:
"Önder Apo’nun felsefesi temelinde adalet ve eşitliğin hakim olduğu anlamlı, onurlu ve özgür bir yaşam için mücadele etmeye devam edeceğiz.
Türk devletinin faşist, despot, haksız ve ahlaksız uygulamaları herkes tarafından biliniyor. Fırat bölgesi anneleri olarak, adalet, eşitlik için mücadele edenlere, demokrasiyi önemseyen tüm devletlere, Önder Apo’nun bütün insanlık için mücadele ettiğini belirtmek istiyoruz. Önder Apo’ya yönelik tecride karşı sessiz kalmak, komploya ortak olmak demektir.
Bugün Kürt halkı için kutsal bir gündür, çünkü direniş günüdür. Bizler için çok değerli ve önemlidir.

'ÖNDER APO FELSEFESİ ZAFER GETİRECEK'

Bundan 36 yıl önce büyük komutan şehit Egit öncülüğünde devrimci bir adım atıldı ve Kürdistan’da ilk kurşun atıldı. Egit ve Omerler öncülüğünde Kürdistan’ın ve halkların özgürlüğü için silahlı mücadele başladı. Egit ve Ömerlerin 15 Ağustos’ta yazdığı destanlar bugün Haftanin, Kürdistan’ın tüm dağlarında, Xabur, Viyan ve Helmetler tarafından yazılmaya devam ediliyor. Kürdistan dağlarında Egitler'in mücadelesi günbegün genişliyor. Zafer umutları Önder Apo felsefesiyle her gün biraz daha gerçekleşiyor."
Kobanê Şehit Anneleri, açıklamasının sonunda, "15 Ağustos Atılımı temelinde mücadelemizi yükselteceğiz. Adalet, eşitlik için Önder Apo'nun fikirlerini esas alan şehitlerin bayraklarını taşıyacağız" mesajını verdi.