Kobanê ve Tabqa'da 19 Temmuz devrimi yıldönümü kutlandı-YENİLENDİ

Kobanê ve Tabqa'da gerçekleştiren 19 Temmuz devrimi kutlamalarında yapılan konuşmalarda, devrimi büyütme sözü verildi.

19 Temmuz Rojava devrimi Kobanê’de kitlesel bir törenle kutlandı. Şehit Egid Meydanı’nda toplanan yüzlerce kişi devrimin 10’uncu yılını kutladı. Kutlamaya Efrîn Demokratik Özerk Yönetimi temsilcileri ile Minbic Sivil Yönetimi temsilcileri de katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan kutlamada ilk konuşmayı Kongreya Star Fırat Koordinasyon Üyesi Macide Heson yaptı. 19 Temmuz Rojava devrimini kutlayarak sözlerine başlayan Macide Heson, “19 Temmuz tarihi bir gündü. Kadınların tarihi bir aşamaya geldiğinin göstergesidir. Bugün direnişin merkezi olan Kobanê’de binlerce kişi devrimi kutlamak için burada toplandı. Demokratik ulusu yok etmek için saldıran Türk devletine karşı mücadeleyi büyüteceğiz. Bölge halkı işgalcilere karşı birlik olmalıdır” dedi.

Ardından söz alan Sosyal İşler Komitesi Eşbaşkanı Farûq El Maşî, 19 Temmuz Rojava devriminin kutlu olmasını dileyerek şunları belirtti: “19 Temmuz halkların devrimidir. Direnen gençler sayesinde Kürt halkı büyük kazanımlar elde etti. En büyük kazanım ise Özerk Yönetim oldu. Askeri, siyasi ve daha birçok alanda sayısız kazanım elde edildi. Bu devrim sadece Kürt halkının değil bu topraklarda yaşayan bütün halkların devrimidir. Kazanımların elde edilmesinde bütün halkların rolü bulunmaktadır.”

Devrim kazanımlarını korumak için bir asker gibi direneceklerinin altını çizen Maşi, şehitlerin izinde gitme sözü verdi.

YPJ Komutanlarından Dîndar Xelef de QSD adına yaptığı konuşmada “Devrimi gerçekleştiren halklar düşmana işgale izin vermeyeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi. Bizler de şehitlerimizin yolunda mücadele etmeye devam edeceğiz. 19 Temmuz Rojava devriminin getirdiği kazanımları arttırmak için mücadelemiz sürecek” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından müzik grupları sahne aldı. Kutlama çekilen halaylarla sona erdi.

TABQA

Tabqa Sivil Yönetimi tarafından Kültür ve Sanat Merkezi’nde 19 Temmuz devriminin yıldönümü için kutlama düzenlendi. Çok sayıda kişinin katıldığı kutlama, saygı duruşu ile başladı. Kutlamada konuşan Tabqa Sivil Yönetimi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Hind El Ali, “19 Temmuz devrimi başladığı değerleri sonuna kadar korudu. Kuzey ve Doğu Suriye’de büyük kazanımlar getiren devrimin temeli demokratik ulusa dayanmaktadır” dedi.

Zenubiya Kadın Topluluğu adına konuşan Naime El Eswed, 19 Temmuz devriminin bütün halklara kutlu olmasını dileyerek, devrim kazanımlarının korunması için mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.

Tabqa Şehit Aileleri Meclisi adına söz alan Mihemed El Ereb de 19 Temmuz devriminin halkları dünyanın en tehlikeli çetelerinden koruduğunu vurgulayarak, şehitlerin büyük emekleri sayesinde devrimin amacına ulaştığını söyledi.

Konuşmaların ardından müzik grupları sahne aldı. Kutlama halaylarla sona erdi.