Kobanê'de Kutlar ve Çallı anıldı

Dersim’de 10 Temmuz tarihinde şehit düşen Adıl Yıldırım ve Özkan Aslan Kobanê’de anıldı.

Rojava’nın Kobanê kentinde, 10 Temmuz tarihinde şehit düşen Taylan Kutlar (Adıl Yıldırım) ve Hıdır Çallı (Özkan Aslan), Halkların Birlik ve Dayanışma Kurumunun yaptığı etkinlikle anıldı. Saygı duruşu ile başlayan etkinlikte MLKP adına Erdal Cebo konuşma yaptı. Cebo, "Destansı bir direnişle sömürgeci Türk ordusunu çaresiz bırakan Adıl, Özkan ve 3 PKK’li yoldaş yeni bir kahramanlık yazdılar" dedi.

'ONLARIN RUHUYLA DİRENECEĞİZ!'

İki devrimcinin hayatlarına dair bilgi veren Cebo, şunları söyledi: "Büyük bir coşkuyla genç yaşta devrimciliğe başlayan Adıl yoldaş, 10 yıllık hapishane sürecinde kendini geliştirmeye yöneltti. Hemen ardından dağlara, sonrasında Rojava'ya koştu. Hemen her cephede uzman ağır silahçı ve komutan olarak fedai bir ruhla yerini aldı.

Devrimciliğine İstanbul’da başlayan Özkan yoldaş Rojava’da birçok cephede savaştı. Devrimi Arap topraklarına taşımak için Şehit Rubar Qamişlo hamlesine katıldı. Cesareti ve fedai ruhu çevresine büyük bir güven veriyordu.

Onlar bize onurlu ve fedai bir yaşamı armağan ettiler. Bizler de Türk devletinin savaş tehditlerine karşı onların ruhuyla direnecek ve intikamlarını alacağız."

Ardından söz alan Fırat Bölgesi Özerk Yönetim Eşbaşkanı Enver Müslim, şöyle dedi:

"Heval Adıl Kobanê direnişinde önemli bir rol oynadı. Bütün cephelerde savaştı. Savaş sonrasında da Kobanê’nin toplumsal inşasında yerini aldı. Asayişten belediyeye, devrime kadar emek verdi.

Hem heval Adıl hem tüm MLKP’nin hem Kobanê direnişinde hem de Rojava devriminde yeri önemlidir. Kahramanca ve fedai bir ruhla bu direnişin içinde yer aldılar. Adıl ve Özkan arkadaşların ailelerine başsağlığı diliyor, tüm şehitlerin önünde saygıyla eğiliyorum."

Sinevizyon gösterimiyle devam eden etkinlik, şiir ve şarkılarla sona erdi.