Kobanêliler şehit Canfeda'yı uğurladı

Kobanê’de görevi başında şehit düşen QSD savaşçısı Ibrahîm Mihemed (Canfeda), yüzlerce Kobanêlinin katılımıyla sonsuzluğa uğurlandı.

15 Nisan'da Kobanê'de askeri görevindeyken şehit edilen Ibrahim Mihemed (Canfeda), yüzlerce Kobanêlinin katılımıyla Şehit Dicle Şehitliği'nde defnedildi.

Fırat bölgesinde yaşayan yüzlerce halkın yanı sıra Özerk Yönetim kurumlarının üyeleri, sivil toplum örgütleri, askeri güçler ve Kürt partileri tören için bir araya geldi.

Özgürlük mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan törende Fırat Bölgesi Arabuluculuk Komitesi Eşbaşkanı Sultane Hemîd bir konuşma yaptı.

Şehitlerin bu halkın gerçekliği olduğunu, halkı ve bu toprakları korumak için canlarını feda ettiklerini ifade eden Hemîd, varlık ve yokluk savaşı yürüttüklerini ifade etti.

Kobanê'de başlayan 19 Temmuz devriminin şehitlerin mücadelesi sayesinde gerçekleştiğini vurgulayan Hemîd’in ardından Demokratik Birlik Partisi (PYD) Disiplin Kurulu Üyesi Salih Nuh söz aldı. Nuh, “Onlar sayesinde bu topraklarda özgürce ve onurlu bir şekilde yaşıyoruz. Bunu şehitlere borçluyuz, çünkü onlar özgürlüğe giden yoldaydılar. Biz de onların yolunda olmalıyız. Kürt halkının düşmanları bizi yok etmek için gece gündüz çalışıyor ama şehitlerin fedakarlıkları ve mücadeleleri düşmana en büyük cevabımızdır" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Fırat Şehitleri Aileleri Meclisi üyesi Hêvîn Misho, şehitlik belgesini okuyarak aileye teslim etti.

Şehidin cenazesi "Şehîd namirin" sloganı ve zılgıtlar eşliğinde toprağa verildi.