Komondos Güçleri üyesi için Halep’te taziye çadırı

Halep'te yüzlerce kişi Reqa’da şehit düşen Komondos Güçleri savaşçısı Husam Cuma (Şervan) için kurulan taziye çadırını ziyaret etti.

4 Kasım’da Reqa’da görevi başında şehit düşen Komondos Güçleri savaşçısı Husam Cuma (Şervan) için Halep’in Şêxmeqsûd mahallesinde taziye çadırı kuruldu.

Şêxmeqsûd Şehit Aileleri Meclisi tarafından mahallenin batısında bulunan Şehitler Meydanı’nda kurulan taziyeye, Halep’in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerinden yüzlerce kişi katıldı.

Şehitler anısına yapılan saygı duruşu ardından konuşan El Bû Xemis aşireti kanaat önderi Şêx Eli El Hesen, “Şehitler ölmez. Çünkü onlar onurlu bir yaşam sürmemiz için bizim savunmamızı yaptılar. Bizler şehitlerin sayesinde haklarımızı elde ediyoruz. O zaman neden şehitlerimizi uğurlarken ağlıyoruz? Ağlamamalıyız, aksine onları zılgıtlarla uğurlamalıyız. Efrîn ve işgalci Türk devleti ile çeteleri tarafından işgal edilen Suriye’nin diğer bölgeleri yalnızca şehitlerin kanı ve evlatlarımız tarafından özgürleştirilebilir” dedi.

Mahallelerin meclis yönetimleri de söz alarak, şehitlerin yolunu takip edeceklerini, halkın iradesini kırmaya hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini kaydetti.

Konuşmacılar, uluslararası güçlerin Türk devletinin Başûrê Kurdistan’da Medya Savunma Alanları’na dönük kimyasal silah kullanmasına ve Kuzey ve Doğu Suriye’deki yurttaşları SİHA’larla hedef alması karşısındaki sessizliğine de tepki gösterdi.