Kongra Star’dan Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için demokrasi güçlerine çağrı

Kongra Star Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası 15 Şubat komplosunun yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması için tüm demokratik güçlere çağrıda bulundu.

Kongra Star Koordinasyonu, 15 Şubat komplosuna ilişkin yaptığı açıklamada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kınarken, komplocu devletlerin halkların acıları üzerinde ayakta durduğunu belirtti.

Mutlak tecrit ile Abdullah Öcalan ve Kürt halkının yok edilmeye çalışıldığını ifade eden Kongra Star, “Önder Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesine karşı yenilen güçler her seferinde Kürtlere karşı yeni planları devreye koyuyor. İşgalci Türk devletinin, Kuzey ve Doğu Suriye’ye yaptığı saldırıların amacı da bölgedeki halkların özgür iradesini yok etmeye dönüktür” dedi.

Kongra Star, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüyle Kürtlerin ve Ortadoğu halklarının da özgürleşeceğini kaydederken, tüm dünyadaki demokrasi güçleri ve sivil toplum örgütlerine komplonun yenilgiye uğratılması ve Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması için mücadele çağrısında bulundu.