Kongra Star, Paris şehitlerini andı

İkinci Paris katliamı şehitlerini anan Kongra Star, "Bu saldırı ve katliamların Türk devleti tarafından NATO desteğiyle gerçekleştirildiği artık netleşmiştir" dedi.

Kadın özgürlük hareketinin öncüsü ve KCK Yürütme Kurulu Üyesi Emine Kara (Evîn Goyî), Sanatçı Mîr Perwer (Mehmet Şirin Aydın) ve yurtsever Abdurrahman Kızıl, 23 Aralık 2022'de Paris'te Ahmet Kaya Kültür Derneği'ne yönelik silahlı saldırıda şehit düştü. Paris'teki ikinci katliamın birinci yıl dönümünde Kongra Star Meclisi açıklama yaptı.

Meclis, üç şehidi de anarak, üçünün de Kürtler, barış ve demokrasi davası için çalıştığını belirtti. Ayrıca Şehit Evîn Goyî'nin kadın özgürlüğü direnişini ve mücadelesini de selamladı.

Meclis, Fransız yetkililerin, PKK'nin kurucularından Sakine Cansız (Sara), Fidan Doğan (Rojbîn) ve Leyla Şaylemez'e (Ronahî) karşı 9 Ocak 2013'te Paris'te gerçekleştirilen ilk katliamın faillerini de ortaya çıkarmadığını hatırlattı.

'KATİLLERİ TÜRK DEVLETİDİR'

Kongra Star şunları belirtti:

"Bu saldırı ve katliamların Türk devleti tarafından NATO desteğiyle gerçekleştirildiği artık netleşmiştir. Bu suçlar kadınlara ve kadınların özgür iradesine karşı işlenen soykırım suçlarıdır."

Şehit Evîn Goyî ve arkadaşları şahsında tüm özgürlük şehitlerini anan Kongra Star, özgürlük, demokrasi ve barış için onların yolundan yürüme sözü verdi.

Fransa'yı görevini yerine getirmeye, kendi topraklarında işlenen bu suçların gerçeklerini ortaya çıkarmaya, faillerden hesap sormaya çağıran Kongra Star, kadın örgütlerine, hukukçulara ve demokrasi için çalışanlara tutum alma çağrısı yaptı.