Kongra Star: Türk devletinden hesap sorulmalı

Kongra Star, Türk devletinin Kelar’da düzenlediği saldırıda şehit düşen Ferhad Şiblî ve üç yoldaşına ilişkin yaptığı açıklamada, Türk devletinden hesap sorulmasını istedi.

Türk devletinin 17 Haziran’da Süleymaniye’nin Kelar ilçesinde bir araca yönelik düzenlediği hava saldırısında Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetim Konsey Eş Başkanı Yardımcısı Ferhad Şiblî ve 3 yoldaşı şehit düşmüştü.

Kongra Star, “Türk devletine ait SİHA’nın 17 Haziran’da Süleymaniye’nin Kelar ilçesinde bir aracın hedef alması sonucu Ferhad Şiblî ve 3 yol arkadaşı şehit düştü” diye hatırlattı.

Türk devletinin işgali genişletme çabasına işaret eden Kongra Star,  “Yalan bahanelerle yenilmiş Osmanlı ve Misak-ı Milli’yi geri getirmek, demokratik ulus ve halkların kardeşliği projesini yok etmeyi amaçlıyor” dedi.

İşgalci devletin tüm uluslararası ve insani anlaşmaları ayaklar altına aldığı tepkisinde bulunan Kongra Star,  “Türk devleti bölgedeki Kürt, Arap, Süryani ve Ermeni halklarına karşı soykırım uyguluyor” diye belirtti.

Kongra Star, uluslararası topluma ve uluslararası güçlere çağrıda bulunarak, yasal ve ahlaki sorumlulukları gereği Türk devletinin suçlarını engellemelerini ve Ferhat Şiblî’nin şehit edilmesinde rol alan herkesten hesap sormalarını istedi.

Açıklamada Güney Kürdistan hükümetini de Kürt yurtseverlere yönelik Türk devletinin saldırılarına ilişkin soruşturma başlatmasını istedi.