Kongreya Star: 4 Nisan kadın özgürlük mücadelesinin dayandığı temel köktür

Kongreya Star Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle yayınladığı mesajda, “4 Nisan’ın biz kadınlar için anlamı çok daha derindir, aynı zamanda Kürdistan kadın özgürlük mücadelesinin de dayandığı temel köktür” dedi.

Yazılı bir mesaj yayınlayan Kongreya Star Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın bir doğum gününü de daha esaret, tecrit ve işkence koşullarında karşıladıklarına dikkat çekti.

Kongreya Star, “Bu vesileyle komplocu güçleri bir kez daha nefretle kınarken, bir halkın yeniden doğuş günü olan 4 Nisan Önder Apo’ya, bütün kadınlara, başta Kürt halkı olmak üzere bütün Ortadoğu halklarına kutlu olsun diyoruz” dedi.

4 Nisan’ın Kürdün direniş tarihinde yeni bir anlayış, yeni bir yaşam felsefesi ve yeni bir mücadele biçimini ifade ettiğini belirten Kongreya Star, “4 Nisan’ın biz kadınlar için anlamı çok daha derindir, aynı zamanda Kürdistan kadın özgürlük mücadelesinin de dayandığı temel köktür. Her 4 Nisan’da diktiğimiz ağaçlar da bir nevi kadınlar ve halklar olarak verdiğimiz özgür yaşam mücadelesinin kökleşmesinin ve derinleşmesinin simgesini oluşturuyor” ifadelerini kullandı.

Abdullah Öcalan ile son telefon görüşmesini hatırlatan Kongreya Star, “En son geçtiğimiz günlerde kardeşiyle telefon görüşmesinde belirttikleri, İmralı tecrit ve işkence sisteminin ne denli tehlikeli boyutlara ulaştığını ortaya koyuyor. Belli ki Türk özel savaş devleti, ‘ölümü gösterip sıtmaya razı etme’ anlayışı doğrultusunda tecridi daha da ağırlaştırmanın peşinde” dedi.

Mücadelelerinin bir bütün olarak İmralı tecrit ve işkence sisteminin parçalanmasına yönelik olduğunu vurgulayan Kongreya Star, “Mücadelemiz ile TC özel savaş devletinin ve NATO güçlerinin kirli hesap ve politikalarını sonuçsuz bırakacağımızın altını çiziyoruz” diye belirtti.

2021 yılının 4 Nisan’ını Kongreya Star olarak bu mücadele kararlılığı ve duruşu ile karşılıyoruz. 4 Nisan bu anlamda İmralı tecrit ve işkence sistemine karşı mücadeleyi yükseltme günü olarak anlam buluyor.

Mesaj şu çağrılarla son buldu: “4 Nisan’ı özgürlük bayramına dönüştürmek için yaşamın her alanında kadın öncülüğünü büyütelim. Önder Apo ile özgür yaşamak için İmralı tecrit ve işkence sistemini parçalayalım.”