Kongreya Star’dan 15 Ağustos mesajı: Kürt halkının diriliş günü

Kongreya Star Koordinasyonu, PKK’nin Türk devletine karşı ilk silahlı eylemi gerçekleştirdiği 15 Ağustos 1984 Atılımı’nın 37’inci yıldönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

Kongreya Star Koordinasyonu yaptığı yazılı açıklamada,  “15 Ağustos Atılımı üzerinden 37 yıl geçti. 15 Ağustos işgalciler tarafından baskı ve zulüm gören Kürt halkının özgürlüğe olan inancının yeniden yeşerdiği gündür” dedi.

Açıklamada, “Kürt halkını, özgürlük yolunda mücadele etmeye, baskı ve köleci sistemin zincirlerini kırmaya yöneltti. Kürt halkı tarafından gerçekleştirilen ayaklanmalarının bastırılması ve öncülerin katledilmesi ardından, Kürt halkının diriliş günü oldu” ifadeleri kullanıldı.

15 Ağustos’u kutlayan Kongreya Star şunları ekledi: “15 Ağustos, özgür, iradeli ve direnişçi kişiliği yarattı. Faşist Türk devletinin kirli politikalarına cevap olarak, Kürt halkının varlığını ispatladı.

15 Ağustos, Mazlum Doğan, Hayri Durmuş ve Kemal Pir’in şahsında zindan direnişiyle beraber özgür dağlara yayıldı. Kürt halkı ve dostları Önder Abdullah Öcalan’ın paradigması etrafında kenetlenerek özgür yaşam felsefesini inşa etti.”