Kongreya Star'dan Şehba’da uzun yürüyüş

Kongreya Star, KCK’nin başlattığı hamleyi sahiplenerek, 3 günlük uzun yürüyüş başlattı.

Kongreya Star, KCK’nin başlattığı hamleye sahiplenmek ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto amacıyla Şehba Kantonuna bağlı Ehres ilçesinden 3 günlük uzun yürüyüş başlattı. Ehres Şehitliği önünde başlayan yürüyüşün Fafin beldesindeki Muşat Okulu önüne kadar devam etmesi bekleniyor.
Yürüyüşe katılan yüzlerce kadın, Öcalan’ın fotoğraflarının olduğu tişörtler giyerek, “Özgürlüğü Sağlama Zamanı”, “Kahrolsun İhanet”, “Tecride Artık Yeter” yazılı pankartlar açtı. Kitle, yürüyüş esnasında sık sık “Bijî Serok Apo” sloganı attı.

'AMACIMIZ TECRİDİ KIRMAK'

Yürüyüşün amacının Öcalan’a dönük uygulanan tecridin kaldırılması olduğunu belirten Kongreya Star Efrîn Bölgesi Koordinasyon Üyesi Hesaa Hesen, “Önder Öcalan ezilen tüm halklar ve insanlık için özgürlük istiyor. Bu yüzden Türk devleti tecrit uyguluyor. Ancak bizler Önderliği aramızda görene kadar mücadele etmeye ve eylemlerimize devam edeceğiz” dedi.
25 kilometrelik uzun yürüyüşte katılımcıların birinci gün Ehdas, ikinci gün ise Fafin ilçesinin Til Şeir köyüne ulaşması bekleniyor. Yürüyüş 3’üncü gününde Muşat Okulu’nda bitecek.