Kürt Halk Önderi'nin fiziki özgürlüğü için eylem

Dêrazor halkı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle yürüyüş gerçekleştirdi.

Dêrazor halkı, Kuzey ve Doğu Suriye Halk İnisiyatifi’nin başlattığı Önder Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm hamlesi kapsamında kitlesel yürüyüş düzenledi.

Kesra kasabasındaki Batı Bölgesi Meclisi önünde başlayan yürüyüşe, Zenûbya Kadınlar Topluluğu Meclisi ve sivil kurum üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Kasabanın Dele Kavaşağı’na kadar süren yürüyüşte Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve “Ji bo azadiya fîzîkî ya Rêber Apo, Cenga Azadiyê bi ser bixin” yazılı pankartlar taşındı, Eylemde sık sık “Bê Serok jiyan nabe”, “Bijî berxwedana Rojava” ve “Bijî berxwedana Rêbertî” sloganları atıldı.

El Igêdat aşiretinin ileri gelenlerinden Ziyab El Cêlat tarafından okunan açıklamada,  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması için mücadelenin yükseltilmesi çağrısı yapıldı.

Elî El Ehmed’in Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği adına okuduğu açıklamada ise, gençler olarak Önder Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesini topluma yaymakta ve fiziki özgürlüğünü sağlamakta kararlı oldukları belirtildi.

Yürüyüş “Bê Serok jiyan nabe” sloganıyla son belirtildi.