Kuzey Doğu Suriye’de Türk devletine 'uyuşturucu' operasyonu

Kuzey Doğu Suriye İç Güvenlik Güçler, Türk devletine bağlı çetelerin uyuşturucu trafiğine operasyon düzenledi, 440 kilograma yakın uyuşturucu madde ele geçirdi.

İç Güvenlik Güçleri Genel Komutanlığı, Qamişlo’daki merkezleri önünde düzenlediği basın toplantısında ele geçirilen uyuşturucuya ilişkin bilgi verdi.

İç Güvenlik Güçleri Sözcüsü Elî El Hesen, uyuşturucu maddelerin yayılmasına karşı mücadelenin devam ettiğini söyledi.

El Hesen, son olarak Türk devletine bağlı çetelerin büyük miktarda uyuşturucu maddeyi bölgeye geçireceği yönündeki bilgiler üzerine operasyon yapıldığını belirtti.

Operasyonda 438 kilogram uyuşturucu madde (yaklaşık 2 milyon 570 captagon hapı), uyuşturucuların bulundurulduğu depo ve uyuşturucu sevkiyatının yapıldığı araçlara el konuldu.

Şüphelilerin ilk sorguda uyuşturucu maddelerin bir kısmının komşu ülkelerden taşındığı itirafında bulunduğu belirtildi.

El Hesen şunları ifade etti: “Bölgelerimizde uyuşturucu dağıtımı ve satımında dış güçlerin parmağı vardır. Buna karşı güçlerimiz güven ve huzur ortamını koruma görevini sürdürmektedir. Bununla birlikte dış güçler ve kimi zayıf şahsiyetler, bütün kirli yöntemleri kullanarak bölgemizin birliğini bertaraf etmek, bölgemize uyuşturucu ve kaçak madde sokarak toplumsal değerleri sabote etmek ve bölgemiz üzerinden başka ülkelere bu maddeleri sevk etmek istemektedir.”