Kuzey ve Doğu Suriye Halk İnisiyatifi: Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünde kararlıyız

Kuzey ve Doğu Suriye Halk İnisiyatifi üyeleri Kürt Halk Önderi Öcalan’ın özgürlüğünün halkların özgürlüğü anlamına geldiğini belirterek, “Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü sağlanana kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü için Rojava’da başlatılan açlık grevi eylemini devralan Kuzey-Doğu Suriye Halk İnisiyatifi üyeleri, Önder Apo’nun özgürlüğü tüm halkların özgürlüğü anlamına geleceğini kaydetti.

Kuzey ve Doğu Suriye Halk İnisiyatifi üyesi Samira Mihemed, Türk devletin işgal saldırılarına karşı halkın direnişte olduğunu belirterek, “Bu işgale karşı alanlardaki mücadeleyi yükseltmek lazım. Önderlik üzerindeki tecridi de kırmayı hedefliyoruz. Önderliğin fiziki özgürlüğü hepimiz için öncelikli bir görevdir. Uluslararası güçler hukuki ve ahlaki sorumluluklarını yerine getirmeli. Öcalan üzerindeki tecrit ve Kurdistan’a yönelik işgal saldırıları durdurulmalı. Önderliğin tecridi aynı zaman Ortadoğu halklarına yönelik tecrit anlamına gelir. Onun yaklaşımı ve felsefesi tüm Ortadoğu halklarını etkiliyor. Biz de onun düşüncelerini esas alarak buradaki başarıların temelini attık. Onun anlayış ve felsefesini sonuna kadar sürdüreceğiz. Onun için bugün Önderliğe tecrit uygulanıyor. Onun şahsında tüm halklara tecrit uygulanıyor. Barış ve çözüm için Önderliğe ihtiyacımız var. Tecridin kırılması ve fiziki özgürlüğü için sonuna kadar mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Kuzey-Doğu Suriye Halk İnisiyatifi Üyesi Şehnaz Hesarî ise Türk devletinin saldırılarının iradelerini kırmadığını belirterek, “Türk devleti Önderliğe tecrit uygulayarak, halkın moralini bozmayı hedefliyor. Ama başaramayacaklar. Önderlik 25 yıldır Türk zindanlarında direniyor. Bizler de barış anneleri ve Kürt halkı olarak güç ve irademizi Önder Apo’dan alıyoruz. Önderliğin fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.