Kuzey-Doğu Suriye halkları Abdullah Öcalan’a özgürlük istedi

Kuzey ve Doğu Suriye’de Uluslararası 15 Şubat komplosunun yıldönümünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük talebiyle eylemler yapıldı.

Reqa’da aralarında sivil toplum ve askeri kurum üyelerinin de olduğu binlerce kişi Neim Kavşağı’ndan Saat Kavşağı’na kadar yürüdü.

Saat Kavşağı’nda yapılan mitingde bir konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi adına Ibtîsam El-Ehmed ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük Komitesi adına Feysel El-Bêrem birer konuşma yaptı.

Her iki temsilci Abdullah Öcalan’a yönelik komployu ve tecridi kınarken, Kürt Halk Önderi’nin bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını istedi.

DÊRAZOR’DA ÇADIR KURULDU

Dêrazor Kuzey Bölgesi Meclisi ve Dêrazor Kadın Komitesi ise Siwer beldesinde 15 Şubat komplosunu kınamak için bir çadır eylemi gerçekleştirdi.

Çadır eyleminde konuşan Zenubiya Kadın Topluluğu Üyesi Rewa El-Mihemed, “Önder Öcalan’ın paradigması sayesinde hakkımız olana kavuşabildik. Önder Öcalan sonuna dek Başkan’ımızdır. Başkanımız şu an tutsak olabilir ama paradigması ile özgürdür” dedi.

Uluslararası topluma seslenen Rewa El-Mihemed, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için harekete geçmelerini istedi.

Siwer Beldesi Gençlik Komitesi adına Meryem El Hesen ise “Önder Öcalan, özgürlüğün sembolüdür (…) Kürdistan, Suriye ve Filistin’i koruyan, savunan Önder Öcalan’dır, Kürdistan, Filistin ve Suriye halkının kanı üzerinden pazarlık yapan ise Erdoğan’dır” şeklinde konuştu.