Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri: Amaç halkı DAİŞ belasından kurtarmak

İç Güvenlik Güçleri, QSD, YPG, YPJ ile kamptaki DAİŞ etkisini kırmak için ‘İnsani ve Güvenlik Operasyonu’ adıyla bir hamle başlattı. Hamle ile kampta yaşayanları DAİŞ'ten kurtarma hedefleniyor.

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri,  Hol kampında ‘İnsani ve Güvenlik Operasyonu’ adıyla bir operasyon başlattı. Operasyona ilişkin yapılan açıklamaya, Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Sözcüsü Gabriel Kino, Halk Savunma Birlikleri (YPG) Genel Sözcüsü Nuri Mehmud ve Cizre Bölgesi Meclisi Genel Komutanlık Üyesi Ewinar Derîk katıldı. Açıklama İç Güvenlik Güçleri Genel Sözcüsü Elî El-Hesen tarafından okundu.

Açıklamada şu hususlara yer verildi:

“Suriye savaşı yaklaşık 10 yıldır devam ediyor. Bu savaş binlerce insanın kurban olmasına ve milyonlarca Suriyelinin evlerini terk edip bütün dünyaya yayılmasına neden oldu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), iki yıl önce Uluslararası Koalisyon’un desteği ile DAİŞ terör örgütünü coğrafik açıdan yok etti. Fakat DAİŞ bütün bölgeye ve dünyaya büyük bir tehdit oluşturmaya devam ediyor. DAİŞ’in gizli hücreleri halen Kuzey ve Doğu Suriye’nin sivil toplum yöneticilerini ve sivilleri her gün hedef alıyor. İç Güvenlik Güçleri olarak Demokratik Suriye Güçleri (QSD) ile işbirliği içinde terör örgütlerine karşı savaştaki ısrarımıza devam ediyoruz.

Bu bağlamda Hol Kampı uzun zamandır bölge ve dünya üzerinde ciddi bir tehdit oluşturuyor. Kampta 60 binden fazla kişi kalıyor ve bu sayının büyük çoğunluğunu çocuklar oluşturmakta. Bunlar DAİŞ çete üyeleri ya da çete ailelerinin üyeleridir. Bu kişiler kendilerine özel bir yönetim kurarak DAİŞ örgütünü korumak ve uygun bir zamanda yeniden canlandırmayı amaçlamaktadır. El Hesbê adı verilen DAİŞ polisleri kendi özel mahkemelerini kurdular. Aynı zamanda kampta çocuklara DAİŞ materyallerini öğretiyorlar. Bu durum tüm dünyada tehlike yaratacak yeni bir terörist nesli yaratılması tehdididir. Çocukların bu kaderden kurtulması gerekir.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi kendi imkanları çerçevesinde kampın tüm ihtiyaçlarını karşıladı. İç Güvenlik Güçleri de QSD’nin desteğiyle kampın güvenliğini sağlıyor. Ancak Hol kampı DAİŞ’in yeniden örgütlendiği bir merkeze dönüştü. Kamp içindeki siviller saldırıya uğruyor, cinayetler işleniyor. Bu durum kamp içindeki herkes için tehlike yaratıyor. Kampta sadece bu yıl başından beri 47 cinayet işlendi.

Bugün İç Güvenlik Güçleri, QSD, YPG, YPJ ile kamptaki DAİŞ etkisini kırmak için ‘İnsani ve Güvenlik Operasyonu’ adıyla bir hamle başlattı. Sivillerin korunması için bu hamleyi dikkatli bir şekilde sürdüreceğiz. Bu hamle ile kamp sakinlerini DAİŞ belasından kurtarmayı hedefliyoruz.”